EECV slaat miljardste ton over

0

Op de zeekade van de EECV (Ertsoverslagbedrijf Europoort c.v.) is de één miljardste ton droge bulk overgeslagen sinds de opening in 1967. Maandag 12 december was het zo ver. Op de foto het managementteam van de EECV bij die ‘mijlpaalton’ aan dek van de Berge Stahl. 

EECV is eigendom van de Duitse staalfabrikanten Tthyssenkrupp Steel en Hüttenwerke Krupp Mannesmann. Het op- en overslagbedrijf in de Rotterdamse haven is opgericht om de aanvoerstromen van de staalindustrie logistiek te optimaliseren. Het bedrijf bestaat sinds 1967 en richtte zich op de overslag van erts en kolen. Sinds 2003 is het bedrijf uitgebreid met een kolenterminal. EECV is thuishaven van de Berge Stahl, het schip dat deze week afscheid neemt van Rotterdam en in zijn eentje goed is voor het transport van bijna 90 miljoen ton ijzererts gedurende zijn bestaan.

EECV (havennummer 6250) heeft een opslagterrein van 100 hectare en wordt begrensd door het Calandkanaal met een 1.100 meter lange zeekade. Deze biedt tegelijkertijd plaats aan één kolenschip en twee ertsschepen met een diepgang tot 23 meter. In het zuiden van de terminal ligt de Dintelhaven. De kade daarvan heeft een lengte van 900 meter en is uitgerust met drie lichterbeladers voor de binnenvaart.

 

6-baksduwvaart

Het grootste deel van de afvoer vindt plaats per binnenvaart. Duwvaartrederij TK Veerhaven uit Brielle is daarvoor verantwoordelijk. Dagelijks vervoert het bedrijf 60.000 tot 80.0000 ton ertsen, kolen en staalproducten naar Duisburg. Dat gebeurt voornamelijk met 6-baksduwverbanden. Er gaat ook nog een deel per spoor.

(foto Siebe Swart)
(foto Siebe Swart)

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.