- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAfscheid van aalmoezenier Paquet

Afscheid van aalmoezenier Paquet

- Advertentie -

Delen

Werner Paquet is gestorven. De laatste Duitse katholieke aalmoezenier voor de binnenvaart werd 74 jaar oud. Hij was al geruime tijd ziek.

Paquet was voorzitter van binnenvaartvereniging St. Nikolaus. Hij was priester binnen het bisdom Essen en kapelaan in de St.-Maximilian-Kirche in Ruhrort. Bovenal was hij als aalmoezenier zeer geliefd in de binnenvaart. Op de scheepvaartschool in Homburg heeft hij 35 jaar lang religie onderwezen. In 2010 nam hij afscheid als leraar met de woorden: “Ergreift das Steuer des Glaubens, Ergreift den Anker der Hoffnung, Ergreift den Kurs der Liebe.”

(foto Schiffer Berufkolleg Homberg)

Paquet bezocht binnenschippers aan boord, doopte schepen en was een graag geziene gast op het schoolschip RHEIN. En wie herinnert zich niet zijn vele Nikolaus-intochten op de Rijn?

Op 16 december wordt om 11.30 uur afscheid genomen van Werner Paquet in de St.-Maximilian-Kirche in Ruhrort. Daarna wordt hij bijgezet op de plaatselijke begraafplaats. Binnenvaartorganisatie St. Nikolaus laat op haar Facebook-pagina weten dat het de wens van Werner Paquet was om in plaats van rouwkransen een bijdrage te doen aan de vereniging Immersatt Kinder- und Jugentisch.

 

foto: Schiffer Berufkolleg Homberg

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -