Stoppend Racon schenkt verenigingskas aan Steunpunt

0

Racon heeft 15.000 euro geschonken aan Steunpunt Binnenvaart. Het Gilde van Verkeersleiders, dat in 1975 werd opgericht als belangenbehartiger van verkeersleiders/VTS-operators, houdt op te bestaan doordat er geen nieuwe bestuursleden te vinden zijn. 

“We houden het gilde al een paar jaar slapend. Het is jammer dat de belangen van verkeersleiders straks niet meer collectief behartigd worden en iedereen op zichzelf is aangewezen is, maar als niemand zich meldt voor een bestuursfunctie, houdt het op”, aldus plaatsvervangend Racon-voorzitter Ko Goud.

 

Conform de statuten

Er zat echter nog geld in de verenigingskas. Tijdens de laatste bestuursvergadering, op verkeerspost Dordrecht, overhandigde Goud een cheque van 15.000 euro aan Lilian van Hiele van Steunpunt Binnenvaart.

“Jij fungeert als ‘bruggetje naar de wal’ en biedt hulp bij ziekte, ongevallen en allerhande sociale en financiële problemen. Het vergt veel talent en overredingskracht mensen bij al die problemen te helpen. Als geen ander luister jij én zoek je naar oplossingen. Dat doe je met een netwerk dat je dierbaar koestert.  Nu Racon wordt opgeheven, willen we het overgebleven geld, conform de statuten, aan een goed doel geven: aan jou en Steunpunt Binnenvaart.”

 

foto: Jan Timmer

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.