- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekDoe Dag On Stage

Doe Dag On Stage

- Advertentie -

Delen

Dinsdag 19 februari vond de Doe Dag plaats die samenhangt met het Beroepenfeest van On Stage Alblasserwaard. Samen met Koninklijke BLN-Schuttevaer hebben we een praktijkprogramma verzorgd voor drie enthousiaste matches die we tijdens het Beroepenfeest hadden gemaakt.

We mochten met de drie tweedejaars vmbo-leerlingen een bezoek brengen aan de gloednieuwe Sendo Liner van Sendo Shipping. Deze ligt in Werkendam waar hij vrijdag 15 februari officieel gedoopt is en waar nu nog de laatste werkzaamheden worden verricht.

Ze kregen een rondleiding over het schip en uitgebreide uitleg in de innovatieve machinekamer. Hier was onder andere het accupakket te zien. Deze accu’s leveren genoeg vermogen om 2,5 tot 3 uur emissieloos te kunnen varen.  De drie jongens waren erg onder de indruk van alle techniek, de mooie stuurhut met de nieuwste apparatuur en de mooie en grote woning. Zeker twee jongens gaven aan interesse te hebben om later te gaan varen… Dat is toch waar we het voor doen.

Bedankt Sendo Shipping, voor jullie gastvrije ontvangst!

Nog een Beroepenfeest waar we aan zullen deelnemen, is On Stage Roermond op 26 februari. Namens het BVB zal de heer Van Lent deelnemen en bijdragen aan de Doe Dag op 19 maart.

Ten slotte is op 14 maart On Stage Heerenveen, waar ondernemer Theo Zeldenrust namens het BVB de binnenvaart vertegenwoordigt. De Doe Dag daarvan volgt op 2 april.

Oproep aan varende ondernemers

Op 16 maart vindt de Dag van de Binnenvaart plaats. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd. Het liefst laten we iedereen die dag aan boord stappen om de sfeer en realiteit van het varen te laten beleven. Want hoe kun je binnenvaart nu beter overbrengen dan mensen daadwerkelijk laten meevaren?

Nu is dat erg lastig in de binnenvaart, dat begrijpen we, maar we willen toch kijken wat we kunnen doen. Maar daar hebben we u voor nodig. Vandaar deze oproep.

Heeft u zicht op uw planning en bent u bereid op 16 maart uw steentje bij te dragen aan de binnenvaartpromotie? Stuur dan een mailtje aan [email protected].

Wellicht wilt u dan die dag ergens stilliggen en uw schip open stellen voor bezoekers. Of bent u bereid al varende een klein groepje geïnteresseerden een stukje mee te nemen. We kijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Er zijn diverse locaties waar we mogelijkheden hebben aan te leggen. Zo zijn we nog op zoek naar een schip dat bij het EIC in
Rozenburg zou kunnen liggen of in Vlissingen. Maar we kunnen ook kleine groepjes naar u toe brengen, mocht u door een sluis komen waar ze op kunnen stappen of als u even kunt stoppen bij een autosteiger bijvoorbeeld.

Heeft u andere ideeën voor een activiteit, dan mag u dit natuurlijk ook doorgeven. Alle hulp is welkom. We hopen op uw medewerking!

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -