Digitaal platform is stimulans voor binnenvaart in Hamburg

0
(foto HHLA)

Michael Westhagemann, senator voor economische zaken in Hamburg, heeft zich laten bijpraten over de werking van het digitale platform waarmee in de haven van Hamburg scheepstransporten centraal worden gecoördineerd. De senaat in Hamburg heeft de ontwikkeling hiervan gesubsidieerd.

Jarenlang maakte de binnenvaart geen deel uit van de platformactiviteiten, maar tegenwoordig is ook het vervoer over water erin opgenomen. De aankomst van binnenschepen in Hamburg, het laden en lossen en het vertrek uit de haven kan hierdoor beter worden aangestuurd.

Containers

Senator Westhagemann nam een kijkje op de HHLA-containerterminal Tollerort, waar een koppelverband van de Deutsche Binnenreederei containers lag te laden. Hij noemde het platform een goed voorbeeld van de wijze waarop digitalisering havens efficiënter kan maken. De Hamburgse senaat zal dergelijke initiatieven in de toekomst blijven ondersteunen, aldus Westhagemann.

Hoewel de binnenvaart slechts een bescheiden rol heeft in het achterlandvervoer van de Hamburgse haven, neemt de vraag naar binnenvaart wel toe. In 2019 groeide het containervervoer met binnenschepen tussen Hamburg en het achterland met 13 procent naar 145.00 TEU. Binnen de haven zijn dat jaar 170.000 containers per binnenschip vervoerd.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.