- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVaarverbod Amsterdamse grachten verlengd

Vaarverbod Amsterdamse grachten verlengd

- Advertentie -

Delen

Het vaarverbod voor de grachten in het centrum van Amsterdam is opnieuw verlengd. Het verbod geldt in de weekenden van 9, 10, 16 en 17 mei. De grachten zijn afgesloten voor zowel de pleziervaart als de passagiersvaart. De beroepsvaart is uitgezonderd.

Het vaarverbod kan ook na 17 mei verlengd of uitgebreid worden, houd hiervoor de website amsterdam.nl/coronavirus in de gaten of blijf op de hoogte via de Vaarwater app.

Smalle grachten

Voor het vaargebied in de hele stad en de regio geldt een aangepaste bediening van sluizen en bruggen. De actuele informatie met betrekking tot de bediening van sluizen en bruggen wordt bijgehouden op vaarweginformatie.nl.

“Iedereen moet zich houden aan de coronamaatregelen, ook als mensen gaan varen. Er moet altijd 1,5 meter afstand gehouden aan boord. Het aantal mensen betreft maximaal twee personen, inclusief schipper, tenzij het om een gezin gaat. Indien de regels worden overtreden riskeert men een boete van 390 euro”, laat Gemeente Amsterdam weten.

Op bepaalde plekken zijn de grachten nog smaller dan normaal vanwege de werkzaamheden aan bruggen en kades. Daarom worden de grachten uit voorzorg afgesloten voor de pleziervaart en de passagiersvaart. Het vaarverbod geldt voor het hele grachtengordel gebied in het centrum tot aan de Singelgracht, inclusief Amstel tot aan de Amstelsluizen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -