Deuren sluis Driel vervangen

0

Rijkswaterstaat heeft de benedensluisdeuren van de sluis in Driel volgens planning vervangen. Deze werkzaamheden maken deel uit van het onderhoud aan de stuw- en sluiscomplexen in de Nederrijn en de Lek bij Driel, Amerongen en Hagestein. Suis Driel was van 4 tot 9 juni gestremd voor de werkzaamheden.

Reservedeuren
Op maandag 4 juni begon de aannemer met het loskoppelen van de twee sluisdeuren. Diezelfde dag nog zijn de deuren uitgehesen. Dinsdag en de woensdag zijn vooral gebruikt voor de inspectie en revisie van de draaipunten op de bodem van de sluis. Voor de uitvoering van een deurenwissel beschikt Rijkswaterstaat over een reserveset met twee deuren. Op donderdag en vrijdag zijn deze deuren teruggeplaatst.
Op zaterdag 9 juni hebben de laatste afrondende werkzaamheden plaatsgevonden en zijn er tests uitgevoerd, waarna de sluis weer is vrijgegeven voor de scheepvaart. Dankzij een strakke planning, waarbij er gewerkt is in twee ploegen, heeft de aannemer deze klus binnen de gestelde tijd geklaard, aldus Rijkswaterstaat.

Onderhoud andere sluizen
In september worden in de sluis Amerongen twee sets sluisdeuren vervangen. De vaarweg bij Amerongen is daarvoor van 3 september 06.00 uur tot en met donderdag 13 september  22.00 uur volledig gestremd. Het scheepvaartverkeer moet dan gebruikmaken van de omvaarroute via de Waal en het Amsterdam-Rijnkanaal.
(Wanneer door onvoorziene omstandigheden niet in deze periode gewerkt kan worden, vinden de werkzaamheden plaats tussen 24 september  en 4 oktober. Hierover informeert Rijkswaterstaat de scheepvaart zo snel mogelijk.)

De Lek bij Hagestein wordt van maandag 29 oktober 06.00 uur tot en met zaterdag 3 november 22.00 uur gestremd. Het scheepvaartverkeer kan dan van de omvaarroute via het Amsterdam-Rijnkanaal en het Lekkanaal gebruikmaken.
(Wanneer door een calamiteit niet gewerkt kan worden in deze periode vinden het onderhoud plaats van maandag 19 tot 24 november. Rijkswaterstaat informeert hierover tijdig.)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.