Deur Prinses Beatrixsluis wordt vervangen

0

Rijkswaterstaat voert van 21 tot en met 28 januari werkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis. Er wordt een sluisdeur vervangen. Dit zou eigenlijk in december gebeuren, maar toen werden de werkzaamheden uitgesteld omdat de waterstand te laag was. De geplande werkzaamheden zijn ook nu afhankelijk van de weersomstandigheden. Het werk kan bij te slecht weer en/of hoog water opnieuw worden uitgesteld.

Stremming oostelijke kolk
Tijdens de werkzaamheden is de oostelijke sluiskolk gestremd. Dit kan zorgen voor extra wachttijden bij de Prinses Beatrixsluis. Schepen kunnen eventueel omvaren via het Merwedekanaal. Op werkdagen is deze route open tussen 06.00 en 22.00 uur, op zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur en op zondag 10.00 tot 18.00 uur. Rijkswaterstaat verzoekt schippers om zich op het Merwedekanaal te houden aan de maximum vaarsnelheid van 4,5 kilometer per uur.

Gratis sms-dienst
Schippers kunnen op de hoogte blijven van de actuele wachttijden door gebruik te maken van de gratis sms-dienst. Tussen 21 en 28 januari kunnen zij zich hiervoor aanmelden door een sms met ‘RWS Beatrix’ te sturen naar 1008. Hierna ontvangen zij zes keer per uur een gratis sms-bericht met de actuele wachttijden bij de Prinses Beatrixsluis en bij de sluizen op de alternatieve routes: het Merwedekanaal (Koninginnensluis en Zuidersluis) en via Wijk bij Duurstede (Prinses Irenesluis).
Schippers kunnen daarnaast vanaf 21 januari de actuele wachttijden opvragen op de mobiele website van RWS. Daarop is ook te lezen of de wachttijden oplopen of juist afnemen. Ook op de speciale Twitter-pagina voor de Beatrixsluis worden de wachttijden aangegeven.

Meer stremmingen
Later dit jaar volgen nog twee periodes waarin een deur verwisseld wordt. De eerder vermelde data hiervan verschuiven vanwege het uitstel in december en zijn nu nog niet bekend.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.