- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwDen Breejen levert ook Avalon Luminary op tijd

Den Breejen levert ook Avalon Luminary op tijd

- Advertentie -

Delen

Het is Den Breejen Shipyard met de bouw van het luxe passagiersschip Avalon Luminary wederom gelukt. Aangezien de reizen door Avalon Waterways al tijdens de bouw verkocht worden – in dit geval is voor 2010 al 92 procent geboekt – is op de afgesproken tijd leveren een vereiste. En dat gaat de mensen van de werf in Hardinxveld-Giessendam steeds perfect af. Het zorgt voor een hechte samenwerking met River Advice, de opdrachtgever voor de bouw van het 110 meter lange passagiersschip.

“Onze schepen moeten onze gasten het unieke gevoel van ruimte, vrijheid en comfort geven.” Aldus managing director Patrick Clark.

De Avalon Luminary is het vijfde schip op rij dat voor River Advice op de afgesproken tijd is overgedragen. Daarmee houdt de samenwerking niet op, want in de orderportefeuille zit nog de complete bouw van de Avalon Panorama (oplevering mei 2011) en de Avalon Vista. Deze 135 meter lange schepen zijn de eerste ‘panorama suite cruiseschepen’ op de Europese binnenwateren. Naast zeventien hutten beschikken deze luxe schepen over maar liefst 66 suites met een oppervlakte van 20 m2.

Vrijheid
De vier eerder opgeleverde passagiersschepen (Avalon Scenery, Avalon Affinity, Avalon Creativity en Avalon Felicity), voornamelijk bedoeld voor de Amerikaanse markt, werden gedoopt in Volendam. Deze maal was gekozen voor Hoorn als typisch Nederlands decor. Krista Jones, directeur van de wereldwijd opererende reisorganisatie Virtuoso, was deze keer degene die de champagnefles tegen de boeg van het passagiersschip kapot mocht gooien. Zij deed dat onder toeziend oog van onder andere kapitein Michael Hoffman en Patrick Clark, managing director van Avalon Waterways.
Laatstgenoemde vertelt over het inmiddels tiende passagiersschip van de Avalon-vloot: “We beschikken over een jonge, moderne en zeer luxe vloot. In 2004 zijn we gestart met de Avalon Artistry. Onze schepen zijn ontworpen om alle vijf zintuigen te verleiden en moeten onze gasten het unieke gevoel van ruimte, vrijheid en comfort geven.”
“In de zeer ruime hutten ligt op de vloer geweven tapijt; het beddengoed is van Egyptisch katoen en de badkamer is van marmer. Badjassen en slippers en premium-producten van l’Occitane zijn luxe extra’s. Den Breejen is voor ons een uitstekende partner die kwaliteit levert, anticipeert op de nieuwste ontwikkelingen en, voor ons enorm belangrijk, op tijd levert.”

Romantische Rijn-cruises
De Avalon Luminary beschikt over 65 hutten van ruim 17 m2 en vier suites van bijna 26 m2. Het comfort aan boord is indrukwekkend; de zeer ruime hutten, waarvan het merendeel beschikt over een Frans balkon met een schuifpui, zijn voorzien van een individueel in te stellen airco, een flatscreen-tv, radio, minibar, haardroger, kluis en brede bedden.

De entree. (foto’s Jan Hoek)

Aan boord zijn verder een lift, kapsalon, fitnesscentrum, internet en Wi-Fi, een was- en strijkservice, een cadeauwinkel en een bibliotheek. Op het skydeck staat een 6-persoons jacuzzi. Voor een perfecte verzorging van de 138 passagiers staan 39 door River Advice geleverde bemanningsleden ter beschikking.
De Avalon Luminary begint met twee 9-daagse riviercruises tussen Amsterdam en Basel en van Zürich naar Amsterdam. Avalon Waterways verkoopt deze reizen onder de naam ‘Romantische Rijn-cruises’. De Rijn en Donau zijn de rivieren waarop het splinternieuwe passagierschip dit jaar te vinden is. Voor 2011 zijn al tien verschillende cruises vastgelegd, waarbij de Avalon Luminary naast Nederland landen als Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk aan zal doen.

Samenwerking gaat door
De Avalon Luminary is (voorlopig?) het laatste ‘kleine’ cruiseschip dat Den Breejen heeft gebouwd voor Avalon Waterways. De volgende opdracht is de 135 meter lange Avalon Panorama. Een perfect gekozen naam voor een compleet nieuw ontworpen passagiersschip. De 66 suites beschikken namelijk over panoramische ramen die van muur tot muur lopen. De 20 m2 grote suites, die gesitueerd zijn op de bovenste twee dekken, zijn zo’n 30 procent groter dan gebruikelijk in de branche. Voor de 166 passagiers staan vanaf mei 2011 47 bemanningsleden gereed.
Na de bouw van Avalon Panorama volgt de complete bouw van het zusterschip Avalon Vista. De unieke samenwerking tussen River Advice, Avalon Waterways en Den Breejen Shipyard gaat voorlopig dus nog even door.

(Jan Hoek)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -