- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDeelnemers gezocht voor simulatorstudie Novimar

Deelnemers gezocht voor simulatorstudie Novimar

- Advertentie -

Delen

Voor het project Novimar is MARIN op zoek naar ervaren en minder ervaren binnenvaartschippers die willen meedoen aan een simulatorstudie naar semi-autonoom varen. Proefpersonen zijn er een dagdeel mee zoet (van 8.00 tot 12.00 of van 13.00 tot 17.00 uur). De simulaties worden bij maritiem onderzoekinstituut MARIN in Wageningen uitgevoerd van 28 april tot en met 3 mei.

Binnen Novimar ontwikkelen en onderzoeken 22 partners uit onderzoek/wetenschap, bedrijfsleven en overheid een nieuw maritiem concept: een zogeheten ‘vessel train’, waarbij schepen elkaar automatisch volgen. Een van de betrokken partijen is MARIN. Het doel van de simulatorstudie is de werkzaamheid van het concept te onderzoeken door te kijken naar hoe de ‘vessel train’ functioneert op de rivier onder normale verkeersomstandigheden, in de simulator.

Simulaties

Deelnemers aan de proef varen in de simulator bij MARIN mee met de ‘vessel train’. De colonne van schepen heeft een eigen besturingssysteem (autopilot) met een bijhorende softwarekoppeling tussen de schepen. Nadat het systeem is uitgelegd en schippers ermee hebben geoefend, komen in de simulator verschillende aan bod die in de praktijk op de rivier kunnen voorkomen.

Metingen

Voor de studie krijgen deelnemers een eye-tracker op, waarmee hun oogbewegingen geregistreerd worden om te analyseren waar ze naar kijken. Dat geeft de onderzoekers inzicht in de interactie met het besturingssysteem. Daarnaast worden vragen gesteld over de ervaringen met het systeem.

Vergoeding

Voor deelname aan dit onderzoek wordt een vergoeding van 67 euro per uur betaald. Ook de reiskosten worden vergoed: 30 cent per kilometer.

“Met uw deelname helpt u bij het inzichtelijk maken van de werkzaamheid van het concept “vessel train”, en wat hierbij mogelijk en niet mogelijk is,” aldus MARIN in de oproep om mee te doen. “U draagt hiermee bij aan de innovatie van nieuwe maritieme concepten om het watertransport nog veiliger en efficiënter te maken. MARIN hoopt dat u wilt deelnemen aan onderzoek naar nieuwe concepten in de maritieme sector.”

Voor meer informatie en om aan te melden kan men contact opnemen met Colin Guiking van MARIN.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. Lees eens in de onderstaande link de alinea `Schippers`, tewerkstelling voor veel mensen, over de kosten hiervan wordt niet gesproken, maar het mag duidelijk zijn dat niet DEZE ondernemers dat NIET betalen.

    https://www.tijd.be/opinie/algemeen/binnenvaart-heeft-autonoom-varen-hard-nodig/10111953.html
    Het in het artikel beschreven initiatief werkt men in feite mee aan het in de link beschreven initiatief en werkt men mee om zichzelf overbodig te maken en dat voor 536 € + reiskosten!

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -