De Haas breidt uit op RDM Rotterdam

0
De werf van De Haas Rotterdam met rechts de Scheepsbouwloods. (foto Havenbedrijf rotterdam)

De Haas Rotterdam breidt zijn activiteiten uit op RDM Rotterdam. Naast het terrein rondom de insteekhaven op RDM West neemt de scheepswerf nu ook een gedeelte van de Scheepsbouwloods, de enorme hal achter de lift, in gebruik. De Haas Rotterdam gaat op RDM Rotterdam reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Met name aan beroepsvaartuigen en superjachten.

De Haas Rotterdam is momenteel volop bezig om naast het terrein rondom de insteekhaven ook het aangrenzende terrein van ongeveer 2 hectare om te vormen tot een modern werfterrein. Een nieuwe 820 tons Travelift kan via de insteekhaven vaartuigen droogzetten en transporteren naar het werfterrein en de scheepsbouwloods.

RDM-locatie

Havenbedrijf Rotterdam is eigenaar van RDM Rotterdam. De uitbreiding van de werf past in het beleid van de havenbeheerder om klanten relevante scheepsreparatie- en onderhoudsfaciliteiten aan te kunnen bieden. De werf past bij en versterkt het bestaande aanbod op de RDM-locatie en het Rotterdam Makers District, vindt Havenbedrijf Rtterdam.

Scheepsbouwloods

De nieuwe ruimte voor De Haas Rotterdam in de Scheepsbouwloods komt vrij doordat Franklin Europe minder bedrijfsruimte nodig heeft. Havenbedrijf gebruikt de gelegenheid om het overige vrijgekomen gedeelte van de Scheepsbouwloods te herontwikkelen en gereed te maken voor nieuwe huurders. De Scheepsbouwloods is na de herontwikkeling een aantrekkelijk pand voor middelgrote en grote bedrijven uit de maritieme dienstverlening en de maakindustrie.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.