- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Veiligheidshandschoen verdient meer aandacht”

“Veiligheidshandschoen verdient meer aandacht”

- Advertentie -

Delen

Hoenderop en President Safety gaan samen werk maken van voorlichting aan de maritieme sector over persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheid. Ze beginnen met werkhandschoenen, want die verdienen meer aandacht vinden de bedrijven.

Hoenderop heeft onlangs werkhandschoenen van President Safety in zijn assortiment opgenomen. Die leverancier heeft een ruime keuze met zijn merk PSP. Voor iedere toepassing, voor elke handeling is er een passende veiligheidshandschoen.

Aangezien in de scheepvaart de werkzaamheden flink uiteen kunnen lopen, pakt Hoenderop het groots aan. De scheepsgroothandel heeft 79 verschillende typen opgenomen, verdeeld in zes categorieën: technisch, katoen, leder, wegwerp, chemisch bestendig en pro-line. Ze zijn er in diverse maten, zodende liggen er 246 verschillende handschoenen op voorraad bij Hoenderop in Ridderkerk.

PSP-werkhandschoenen

Het ruime assortiment, de goede kwaliteit en het juiste prijsniveau waren doorslaggevend voor Hoenderop om te kiezen voor de PSP-werkhandschoenen, legt Paul Kriesels uit. Hij is commercieel directeur van Hoenderop. “Met de handschoenen die we voorheen in het assortiment hadden, konden we onze dealers niet de juiste prijs/kwaliteit bieden. Dat is niet wat wij bij Hoenderop willen. Nu kunnen we dit product concurrerend in de markt zetten, door groot in te kopen. Onze dealers kunnen vanaf twaalf stuks afnemen en daardoor is het nu een fijn product om erbij te bestellen. Enkele van onze grote dealers zijn al overgestapt en bestellen nu de PSP-werkhandschoenen bij ons.”

Gerenommeerd

President Safety is leverancier van allerlei persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s). Kriesels sluit niet uit dat Hoenderop op termijn ook oog-, gehoor- en mond/neus-veiligheidsmiddelen van PSP gaat afnemen.

“Wij ontwerpen en produceren veiligheidsmiddelen voor verschillende sectoren en zijn ook bekend met die branches”, zegt Eric Liesting, Sales en Marketing Manager van President Safety. “De scheepvaart is echter een heel specifieke sector en voor ons lastig te benaderen. Hoenderop is een gerenommeerde naam in de maritieme sector en daardoor een ideale partner voor ons. Veel bedrijven streven tegenwoordig naar minder leveranciers en naar zo weinig mogelijk facturen. Doordat dealers nu ook werkhandschoenen bij Hoenderop kunnen inkopen, dragen we hieraan bij.”

Uitleg

Het ruime assortiment veiligheidshandschoenen vraagt wel de nodige uitleg, aangezien iedere handschoen andere eigenschappen heeft. Zo kunnen de handschoenen beschermen tegen warmte, olie of vloeistoffen, of geschikt zijn voor de voedings- of medische sector. Hoenderop en President Safety voorzien dealers van een overzichtelijke brochure die helpt bij de verkoop.

Liesting: “Dealers kunnen op hun beurt eindgebruikers helpen bij het kiezen van de juiste handschoen. Pbm’s worden nooit zo’n sexy product om te verkopen als bijvoorbeeld een stuurstoel of navigatieapparatuur, maar veiligheid is in onze ogen het allerbelangrijkste. Met onze producten en door samen met Hoenderop te helpen bij de verkoop, dragen we graag ons steentje bij aan veilige werkomstandigheden.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -