- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDanser Group wordt overgenomen door BOC

Danser Group wordt overgenomen door BOC

- Advertentie -

Delen

Blue Ocean Capital (BOC) neemt Danser Group over van de huidige eigenaren. Dat is 23 februari bekendgemaakt. De transactie wordt naar verwachting in maart afgerond.

Danser is een particuliere logistieke dienstverlener in de containerlogistiek. In 1982 ontstaan uit de binnenvaart, maar ook actief op het spoor, de weg en met projecten en aanverwante diensten. In 2021 transporteerde de groep ruim 1,6 miljoen TEU, grotendeels over water, met een uitgebreide vloot eigen en gecharterde schepen. Danser heeft een sterke positie in Noordwest-Europa en eigen kantoren in Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland.

Expansie

BOC is een investeringsmaatschappij met gerichte investeringen op het gebied van transport, infrastructuur en logistiek, opgericht in 2015 en gevestigd in Londen en Nederland. Vorig jaar nam het bedrijf Rotterdam Short Sea Terminals over.

“BOC is zeer verheugd over de investering in Danser Group en wordt hiermee onderdeel van het succesverhaal van Danser” zegt Jacob Ingemann Olsen in een toelichting. Hij is managing partner bij Blue Ocean Capital. “We hebben het bedrijf met belangstelling gevolgd en zijn blij deze transactie nu te kunnen afronden.”

“Onder de indruk zijn we van het uitgebreide netwerk van Danser, de klantgerichtheid en operationele expertise binnen een aantrekkelijke groeimarkt. We kijken er naar uit om deel uit te maken van de volgende stappen van Danser, waarbij we de focus richten op expansie en uitstootvrij maken van de vloot alsmede de vergroting van het serviceaanbod.”

Vergroening

Tommy Moelgaard, partner bij BOC, blikt alvast vooruit: “We zullen ons focussen op groene transportoplossingen die de klanten van Danser helpen hun logistieke footprint te verminderen. BOC heeft contact met financiële en technische partners die de transitie naar verdere vergroening bij Danser willen ondersteunen en versnellen, hierbij gebruik makend van de beste dienstverleners en deskundigheid. We zijn blij dat het voltallige management van Danser aan boord blijft en kijken uit naar de samenwerking. We zien aantrekkelijke kansen voor verdere groei en consolidatie binnen de sector.”

Nieuw kapitaal

Danser-CEO Ben Maelissa vertelt: “Door de jaren heen hebben we het bedrijf laten uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers in ons segment. Het is een voordeel met het oog op de toekomstige groei van Danser dat er nieuwe eigenaren en kapitaal worden toegevoegd aan het bedrijf die de onderneming als onafhankelijke operator in deze markt ondersteunen.”

Maarten van der Valk, managing director van Danser vult aan: “Dankzij deze stap kunnen we onze dienstverlening aan de klanten en netwerkpartners voortzetten, garanderen en verder ontwikkelen.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -