- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsDansen is teamwork op Wereldhavendagen

  Dansen is teamwork op Wereldhavendagen

  - Advertentie -

  Delen

  Het thema van de zaterdagavondshow van de Wereldhavendagen op zaterdag 7 september is ‘Come Dance With Us’. De show wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam. Maritime Capital of Europe, het regionale netwerk van maritieme partijen.

  Het visuele spektakel op de Nieuwe Maas staat dit jaar geheel in het teken van teamwork met het publiek op de kades. De muzikale invulling wordt verzorgd door zang- en dansgezelschap Wicked. De avondshow wordt traditiegetrouw afgesloten met vuurwerk.

  Ballet op het water

  De zaterdagavond van de Wereldhavendagen draait steevast om de spectaculaire avondshow op het water. Op zaterdag 7 september ligt er tussen de kades beneden de Erasmusbrug een kraanschip met de Rotterdamse dj Niles Alister, die het publiek zal opwarmen. Vervolgens is er een ballet van waterscooters met fakkels, waterjets en zoeklichten.

  Ook komen op het water twee pontons te liggen, met daarop diverse dansers en de groep Wicked. Dit zang- en dansgezelschap van zes zangeressen zal dansbare hits ten gehore brengen van onder andere Pharrell Williams, Anita Meyer, Lady Gaga en Donna Summer, ondersteund door choreografie.

  Teamwork

  Het thema van de Wereldhavendagen is dit jaar ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het teamwork van alle mensen die dagelijks werken aan het succes van de haven en Rotterdam als maritieme hoofdstad. Dit thema komt ook aan bod in de avondshow: de pontons met de optredens bewegen tijdens de show uit elkaar en komen zo vlak voor de Willemskade en de Holland Amerikakade te liggen.

  “In lijn met het thema MariTeam hebben we er dit jaar bewust voor gekozen om afstand tussen de optredens en het publiek op de kades te verkleinen”, zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “De haven en inwoners van de regio Rotterdam vormen namelijk ook een team. We willen dat gegeven tijdens de avondshow van de Wereldhavendagen samen met het publiek vieren.”

  Wereldhavendagen

  De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 42e editie vindt plaats op 6, 7 en 8 september 2019 in het gebied rond de Erasmusbrug. De bezoekers kunnen via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies die dieper de haven in gaan, kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is.

  Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de stad. In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers. De hoofdsponsors van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

  De avondshow van de Wereldhavendagen op zaterdag 7 september begint om 21.00 uur. Na het traditionele afsluitende vuurwerk verzorgt de dj een afterparty. Bijwonen van de avondshow op de kades is gratis.

  foto’s: Anne Reitsma

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -