- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDamen Marine Components en Van der Velden samen verder

Damen Marine Components en Van der Velden samen verder

- Advertentie -

Delen

Damen Marine Components (DMC) en Van der Velden Marine Systems (VDVMS) zijn per 1 januari van dit jaar gefuseerd. De bedrijven hebben begin maart bekendgemaakt samen verder te gaan onder de naam Damen Marine Components Netherlands (DMC NL).

DMC is sinds het begin van de jaren 80 onderdeel van de Damen Shipyards Group. VDVMS werd in 2013 overgenomen door het moederbedrijf en opereerde sindsdien onafhankelijk binnen de componentendivisie van de Damen Shipyards Group. “In veel opzichten betekent de fusie een voortzetting van een succesvolle samenwerking”, staat in de bekendmaking. “Het besluit is genomen om de twee bedrijven dichter bij elkaar te brengen en de gezamenlijke prestaties te verbeteren.”

 

Groter portfolio

Steef Staal, voorheen directeur van DMC en nu algemeen directeur van de nieuwe entiteit, legt uit: “Deze stap zorgt ervoor dat klanten toegang krijgen tot een groter portfolio van voortstuwings- en manoeuvreerproducten. Tegelijkertijd combineert deze fusie de uitgebreide marktkennis van twee gerenommeerde partners, waarmee de weg wordt geëffend voor nog betere dienstverlening.”

De naam van Van der Velden Marine Systems zal gebruikt blijven worden als handelsmerk voor de roer- en stuurmachineproducten van DMC NL. Alle overeenkomsten met klanten, leveranciers en andere belanghebbenden blijven ongewijzigd. De directie van DMC NL bestaat naast Steef Staal uit Wim Knoester (commercieel directeur) en Peter Schipper (financieel directeur).

foto: Steef Staal (links) en Wim Knoester. (foto Damen Shipyards Group)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -