- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDamen levert nieuwe cutterzuiger voor Oost-Afirka razendsnel

Damen levert nieuwe cutterzuiger voor Oost-Afirka razendsnel

- Advertentie -

Delen

Damen levert deze maand nog een aangepaste cutterzuiger. De werf had het schip van het type CSD500 op voorraad zodat het al binnen enkele weken na de order geleverd kan worden.

De CSD500 wordt op dit moment aangepast aan de specifieke eisen van de opdrachtgever, die het schip zal inzetten voor een opdracht in Oost-Afrika.

Bewezen product

“Als Damen zijn we al meer dan drie decennia aanwezig in die regio”, legt Area Sales Manager Hugo Doorenbos uit. “Wij kennen de bijzonderheden van de activiteiten van onze klanten en de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd. Dit baggerschip zal volledig op maat worden gemaakt, zodat hij perfect past bij de verwerkingsinstallatie erachter. En onze klant wilde de zekerheid van een bewezen product, wat onze befaamde CSD500 natuurlijk is. Het feit dat Damen een op maat gemaakt, bewezen product kan leveren in een korte doorlooptijd was een belangrijke factor in deze deal.”

cutterzuiger CSD500
(foto Damen Shipyards)

Mijnbouw

De afbouw vindt op dit moment plaats bij Damen Dredging Equipment in Nijkerk. De standaard CSD500 zal worden aangepast om aan specifieke operationele eisen te voldoen. Het DDE-expertteam zal de baggerdiepte vergroten, spudpalen toevoegen en specifieke baggerinstrumentatie installeren. Deze instrumentatie omvat onder meer een productiemeetsysteem en klantspecifieke toevoegingen.

“De toevoegingen aan de standaard CSD zijn zorgvuldig gekozen”, voegt Doorenbos toe. “De cutterzuiger is bedoeld om het mineraal ilmeniet te delven. We hebben de ontginningsoperatie zorgvuldig bestudeerd om onze klant een efficiënte en functionele stationaire baggermolen te kunnen leveren, die perfect is afgestemd op de installatie.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -