‘Dag van de Binnenvaart’ is op 12 november

0
Een van de campagnebeelden voor de Dag van de Binnenvaart. (illustratie Wereld van de Binnenvaart)

Dit jaar wordt weer een Dag van de Binnenvaart gehouden. Op zaterdag 12 november presenteert de bedrijfstak zich aan het publiek, op vijftien tot twintig locaties door het hele land.

In 2019 was de eerste Dag van de Binnenvaart. Net als toen is de organisatie in handen van Wereld van de Binnenvaart, de stichting die namens de sector (en brancheorganisatie KBN) de arbeidsmarktcommunicatie verzorgt. Destijds was het de bedoeling om jaarlijks de binnenvaart in de schijnwerpers te zetten, maar corona gooide de afgelopen twee jaar roet in het eten.

Ook werven, havens en terminals

De opzet is vergelijkbaar met ‘Kom in de kas’, vertelt Karel Uyldert, bestuurslid van stichting Wereld van de Binnenvaart. “We nodigen mensen uit om een kijkje te komen nemen. Zodat ze laagdrempelig in aanraking kunnen komen met de binnenvaartsector. Zodat ze erachter komen hoe het is om er te werken, maar ook als ze bijvoorbeeld lading te vervoeren hebben kan de kennismaking een eyeopener zijn.”

Het gaat niet alleen om schepen, legt hij uit. “We pakken het ruim aan. Het gaat niet alleen om mensen die mogelijk willen gaan varen… Ook werven, havens en terminals doen mee. Alles op en rond de binnenvaart telt mee.”

De binnenvaartscholen zijn present en er zijn ook al diverse toezeggingen van bedrijven en scheepseigenaren die meedoen op 12 november. Belangstellenden kunnen die dag tussen 10.00 en 15.00 uur op tal van plaatsen terecht. “In het noorden van het land, in Limburg, Lelystand, Urk en Zeeland. En er komen er nog meer bij. Er zit meer in de pipeline. Op een aantal plaatsen zullen twee of meer bedrijven of scholen
activiteiten organiseren.”

Maritime Week

12 november is niet zomaar gekozen: het is de laatste dag van de Maritime Week. “Die week staat de maritieme sector dus toch al in de spotlights; daar profiteren we van mee.” 

Als mensen ergens willen komen kijken, doen ze er verstandig aan zich vooraf aan te melden op www.dagvandebinnenvaart.nl. Soms is het aantal deelnemers aan een activiteit namelijk beperkt.

Bedrijven die mee willen doen en hun deuren openen, kunnen zich bij Karel Uyldert melden door een mail te sturen naar [email protected]. “Dan vermelden we hen in de programmering en nemen we hen mee in de communicatie. Deelname is gratis.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.