COV doet beroep op minister

0

“De komende jaren zullen bepalend zijn voor de toekomst van het goederenvervoer over water. Wij hopen dat u de uitdaging wilt aannemen om de vele kansen die er liggen om de binnenvaart te stimuleren, optimaal te benutten.” Dat schrijft het Centraal Overleg Vaarwegen (COV) in een brief aan minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

In het COV werken Koninklijke Schuttevaer, verladersorganisatie EVO en de Vereniging van Waterbouwers samen. Ze nodigen de nieuwe minister uit voor een werkbezoek aan de binnenvaart, met bezoeken aan varende schepen.

Achterstallig onderhoud
“De komende jaren zullen bepalend zijn voor de toekomst van het goederenvervoer over water. Wij hopen dat u de uitdaging wilt aannemen om de vele kansen die er liggen om de binnenvaart te stimuleren, optimaal te benutten”, schrijven Annemarie Jorritsma (voorzitter) en Kees de Vries (secretaris) in hun brief namens het COV. “Een van de randvoorwaarden hierbij is het behouden en versterken van de vaarwegeninfrastructuur. Wij geven hierbij prioriteit aan het wegwerken van achterstallig onderhoud (zoals toegezegd uiterlijk in 2016) en het wegwerken van knelpunten.”
In antwoord op Kamervragen heeft minister Schultz van Haegen al verklaard dat zij wil vasthouden aan de toezeggingen aan de Tweede Kamer en het Centraal Overleg Vaarwegen dat het achterstallig onderhoud bij vaarwegen in 2016 zal zijn ingelopen.

Het COV wil graag ook worden betrokken “bij de afweging welke nieuwe knelpunten actueel gaan worden in een nieuwe planningreeks tot 2028”.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.