- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCorona: samen staan we sterk

Corona: samen staan we sterk

- Advertentie -

Delen

Minstens tot 28 april duurt de “intelligente lockdown”, zo weten we inmiddels. Corona en de maatregelen om de verspreiding tegen te gaan houden iedereen nog lang(er) in hun greep.

Voorzover dat nog is toegestaan, probeert eenieder zo goed mogelijk zijn of haar rol te vervullen en bijdrage te leveren. Het is behelpen, maar mensen zijn vindingrijk; of je nu de lading op tijd wilt afleveren, een schip bouwt of een krant maakt.

De binnenvaart bewijst in deze barre tijden hoe belangrijk vervoer over water is. De logistieke keten kraakt misschien af en toe, maar hij breekt niet. Alle essentiële goederen bereiken ‘gewoon’ hun bestemming. Fabrieken kunnen blijven draaien.

Ondertussen tonen mensen hoezeer ze met elkaar begaan zijn. Met hun naasten, maar ook met onbekenden: de zorghelden, eenzame ouderen, kinderen en nog veel meer groepen. Het levert sympathieke, hartverwarmende acties op, zoals het toeteren voor de mensen in de zorg op 1 april in de Vlaamse zeehavens, waaraan massaal en vol overgave werd meegedaan. En wat te denken van de berenactie die de vloggende Matrozen Zusjes hebben opgezet? Om kinderen aan boord af te leiden zetten schippers en mensen die aan een vaarweg wonen een teddybeer voor het raam. De uitdaging is onderweg zoveel mogelijk beren te spotten.

Met corona, het verdriet dat het virus veroorzaakt en de hindernissen in het dagelijks leven, werken en ondernemen zullen we helaas nog wel een poos worden geconfronteerd. Laten we er samen het beste van maken.

Kijk naar elkaar om, help waar mogelijk. Samen staan we sterk.

Team van de Binnenvaartkrant

PS Heeft u zelf een actie opgezet, wilt u een oproep doen? Mail dan naar [email protected] zodat we er aandacht aan kunnen besteden. Op deze site, via onze social media-kanalen en/of in de papieren krant. De eerstvolgende editie verschijnt dinsdag 7 april en is op bijna alle bekende verspreidpunten te vinden.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -