- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsControleren na hoogwater op Neckar

  Controleren na hoogwater op Neckar

  - Advertentie -

  Delen

  Na het hoge water van de afgelopen dagen is Wasserstraßen- und Schifffahrtsamt Heidelberg zondag 7 januari begonnen met het weer geschikt maken van de rivier voor scheepvaart. Zoals het opruimen van door de stroming meegevoerde rotzooi en het peilen van de diepgang.

  Personeel van de WSA Heidelberg controleert met patrouillevaartuigen de vaarweg en sluizen om de stremming zo snel mogelijk op te heffen. Speciale aandacht daarbij is er voor de vaargeul.

   

  Ondieptes

  Horst Hupe, hoofd van de buitendienst, legt uit: “Na een hoogwaterperiode moeten we de Neckarbodem op ondieptes controleren, doordat de rivier veel sediment en slib meeneemt. Pas als we zeker weten dat er geen gevaar voor de scheepvaart is, geven we groen licht.” Verder moeten de sluizen worden ontdaan van drijfhout en slijk, voordat ze weer in gebruik kunnen worden genomen.

  Naar verwachting kan de rivier bij Heilbronn dinsdagochtend 9 januari worden vrijgegeven. Het traject tussen Mannheim en Hirschhorn volgt waarschijnlijk ’s middags.

   

  30 schepen liggen te wachten

  Door het hoge water moesten circa twintig schepen zaterdag vastmaken op het stuk tussen Mannheim en Heilbronn. Bij de toegang van de Neckar, de sluis in Feudenheim, wachten momenteel tien motorschepen die van de Rijn kwamen om de rivier op te varen.

  foto boven: de overstroomde sluis in Heidelberg. (foto’s: WSA Heidelberg)

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -