- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsConcordia Damen bouwt laagwaterduwboot voor Paraguay

Concordia Damen bouwt laagwaterduwboot voor Paraguay

- Advertentie -

Delen

Concordia Damen heeft van de Paraguayaanse rederij Girona – Rio Sur Transporte y Logistica opdracht gekregen voor de bouw van een duwboot. Het gaat om een type CDS4115 Shallo Draft, geschikt voor laagwater en met een voortstuwingsvermogen van 5.400 pk.

Het familiebedrijf is een van de traditionele transportbedrijven over water in Paraguay en bedient veel klanten langs de 2.695 kilometer lange Paraguay-rivier. Concordia Damen heeft de kenmerken van die rivier grondig onderzocht in combinatie met het beoogde vaarprofiel van de duwboot. Op basis daarvan is een beproefd ontwerp toegepast voor een duwboot met lage diepgang, waarvan er in het verleden al verschillende zijn gebouwd voor en geleverd aan eerdere Paraguayaanse klanten. Deze is een verdere ontwikkeling van eerdere duwboten.

Droog seizoen

Het type CDS4115 meet 41 x 15,50 meter en krijgt drie Yanmar-motoren (type 6EY22AW). In een duwbakconfiguratie met twaalf duwbakken is de combinatie 281 meter lang en 48 meter breed.

Rio Sur zal de combinaties voornamelijk gebruiken voor het transport van droge bulklading op de rivieren Paraguay en Parana. De rivieren hebben gedurende een aantal maanden per jaar – tijdens het droge seizoen – een lage diepgang. Dankzij het ontwerp van de CDS4115 Shallow Draft kunnen ze het hele jaar door blijven varen – ook met een diepgang van 2 meter. Dat is een voordeel vergeleken met veel huidige duwboten op de rivier.

Bert Duijzer, technisch manager bij Concordia Damen, is trots op het contract: “We zijn erg blij met het vertrouwen dat Girona – Rio Sur en de familie Dos Santos ons hebben gegeven. Onze technologie, technologische betrouwbaarheid, korte levertijden en servicegerichte mentaliteit waren de sleutel tot het verkrijgen van dit contract.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -