- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCoenbrug weken, misschien wel maanden gestremd

Coenbrug weken, misschien wel maanden gestremd

- Advertentie -

Delen

De Coenbrug in Zaandam is defect. Op 4 mei viel een van de brugkleppen met een harde klap een stukje naar beneden; de ander bleef open staan. Het wegverkeer over de A8 heeft geen last meer. Na onderzoek blijkt de val voor de scheepvaart minstens voor weken en misschien wel maanden stremming gaat zorgen.

Schepen met een kruiplijn lager dan 6,80 meter kunnen gewoon onder de brug door. Maar alle speciale transporten en schepen die zijn aangewezen op de staande mast-route kunnen niet passeren. Het alternatief is, indien mogelijk, omvaren over zee of het IJsselmeer. Jachten kunnen door onderhoud aan bruggen op de Nauernasche Vaart tot 25 mei namelijk ook geen gebruik maken van die route.

Onbetrouwbaar

De Coenbrug was in maart en april al vijf weken gestremd voor groot onderhoud.  Daarna was de brug over de Zaan “al weken onbetrouwbaar”, vertelt regiocoördinator Andries de Weerd van Koninklijke BLN-Schuttevaer. “Enkele transporten met silo’s hebben daar uren stremming gehad in de afgelopen weken. Daar is onderzoek naar gedaan maar geen aannemer kon de oorzaak vinden.”

Door het incident op 4 mei is de oorzaak nu gevonden, maar De Weerd vreest dat Rijkswaterstaat maanden bezig zal zijn om de grote schade aan de val te herstellen. “Het gevolg is imagoschade voor goederenvervoer over water: een hoofdtransportas voor weken afgesloten.”

tekst: Evert Bruinekool

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -