Lichaam verdronken meisje gevonden

0

Zondagmiddag 20 juli is in het water van de Lek bij Streefkerk het stoffelijk overschot gevonden van het 16-jarige meisje dat sinds vrijdagmiddag vermist werd.

Rijkswaterstaat en de politie zochten zondag opnieuw op het water naar het vermiste meisje uit Streefkerk. Rond 15 uur zagen agenten aan wal een vrouw die druk stond te gebaren en te wijzen. Op haar aanwijzingen vonden de agenten een stoffelijk overschot. Uit onderzoek  bleek dat het ging om het vrijdag verdonken meisje.

Stroming
Ze was vrijdag met haar 21-jarige zus aan het pootjebaden toen zij weggleed en door de stroming werd gegrepen. Haar zus die haar hand vasthield, werd ook onder water getrokken, maar kwam weer boven.
De hulpdiensten (twee aangrenzende veiligheidsregio’s, KNRM, brandweer, Rijkswaterstaat en politie) startten direct een grote zoekactie. Daarbij werden boten, duikers en helikopters ingezet. Na twee uur zoeken was er geen hoop meer dat het meisje levend gevonden zou worden. Daarom staakten de brandweer en de KNRM hun zoektocht. Rijkswaterstaat en de politie zochten zaterdag en zondag nog verder.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.