Isabelle Vries wordt lector Port Development

0

Hogeschool Rotterdam heeft Isabelle Vries benoemd als lector Port Development bij het Kenniscentrum Mainport Innovation. Vries gaat onderzoek doen naar de ruimtelijke ontwikkeling van havens. Strategische planning, methoden van (master)planning, gebiedsontwikkeling en -exploitatie, vraagstukken op het gebied van leefomgeving, intensief ruimtegebruik, herstructurering en de relatie haven-stad vormen onderdeel van haar onderzoeksterrein Port Development.

Buitenlandse havens
Vries draagt met praktijkgericht onderzoek bij aan het havengericht onderwijs; een speerpunt van de hogeschool dat gericht is op beter en hoger opgeleiden door te laten stromen naar de Rotterdamse haven. Vries wil de internationale oriëntatie versterken door ook onderzoek te doen in buitenlandse havens. Isabelle Vries en haar collega docent-onderzoekers zullen samenwerken met binnen- en buitenlandse havens, havensteden en ingenieurs- en adviesbureaus. Dat is noodzakelijk omdat havenplanning een belangrijk exportproduct is van deze
bedrijven.

Havenplan 2020
Isabelle Vries heeft een brede ervaring binnen de gemeente Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam, onder andere als projectleider, hoofd milieu en ruimtelijke ontwikkeling, projectleider Havenplan 2020 en als gebiedsmanager voor Stadshavens. Zij heeft vanuit deze functies en door eerder wetenschappelijk onderzoek veel contacten met andere havens en kennisinstellingen. Haar aanstelling is in deeltijd; de rest van de tijd werkt ze als programmamanager Uitvoeringsprogramma Havenvisie 2030 bij Havenbedrijf Rotterdam.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.