BOW-terminal komt op stoom

0

De terminal van BOW (Breakbulk en Offshore Wind) aan de Westhofhaven in Vlissingen is in het eerste kwartaal van 2011 behoorlijk op stoom gekomen. Het bedrijf dat zijn activiteiten in 2010 startte, heeft eind vorig jaar diverse contracten afgesloten voor de behandeling en de op- en overslag van projectlading. Ook voor de periode 2012-2014 verwacht BOW diverse projecten aan te kunnen trekken.

Deze week deed de Oleg Strashnov van Seaway Heavylift voor het eerst de BOW-terminal aan. (foto Zeeland Seaports)

Op dit moment biedt BOW ondersteuning bij de realisatie van drie grote windmolenparken nabij de Engelse kust. Een van de projecten wordt uitgevoerd in opdracht van het Noorse Statoil, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Sheringham Shoal Offshore Windfarm.
Deze week ontving BOW voor dit project voor de eerste keer het MS Oleg Strashnov van Seaway Heavylift. De Oleg Strashnov is onlangs in gebruik genomen en deed op zijn maiden trip Vlissingen aan om fundaties op te pikken. Het is met een hijscapaciteit van 5.000 mt en een lengte van 183 een van de grootste kraanschepen in zijn soort. Het schip zal de tocht naar Vlissingen de komende tijd vaker maken want er moeten in totaal 71 fundaties voor de Sheringham Shoal Offshore Windfarm worden verscheept.

Uitvalsbasis
BOW zal in 2011 in totaal zo’n 500 heavy lifts doen voor de offshore wind-industrie. Voor de uitbreiding van de activiteiten is begin dit jaar 7 hectare extra grond afgenomen van Zeeland Seaports.
Op de Noordzee worden diverse windmolenparken gebouwd en daarvan profiteren de Zeeuwse havens steeds meer. Door de open verbinding met de Noordzee en een diepgang van 16,50 meter – bijna zonder getijdenbeperking – zijn de havens een goede uitvalsbasis voor transporten naar de windmolenparken.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.