- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBouwlogistiek voor Amsterdamse parkeergarage gaat over water

Bouwlogistiek voor Amsterdamse parkeergarage gaat over water

- Advertentie -

Delen

Voor een nieuwe parkeergarage in hartje Amsterdam worden de bouwmaterialen en machines over water aangevoerd. Dat is te danken aan de werkgroep Amsterdam Vaart! Die stimuleert, samen met gemeente Amsterdam en TNO, transport over water in de binnenstad.

De nieuwe Singelgrachtgarage-Marnix wordt gebouwd door aannemer Mobilis in opdracht van de gemeente Amsterdam. Hij komt diep onder de Singelgracht te liggen. Door bovengrondse parkeerplaatsen te verplaatsen naar ondergrondse, wil de gemeente meer ruimte vrijmaken.

Efficiënter

“Dan zou het jammer zijn als juist de bouw van dit project de toch al zwakke kades en drukke straten rondom de toekomstige garage extra onder druk zet. Gelukkig is de Rutte Groep, verantwoordelijk voor de bouw, net zo’n voorstander van bouwlogistiek over water als wij”, meldt Amsterdam Vaart!

De aanvoer van materialen over water minimaliseert de verkeershinder voor de omgeving en de druk op omliggende kades. Rick Rutte van de Rutte Groep noemt de voordelen op de website van Port of Amsterdam: “Het vervoer over water werkt voor ons veel efficiënter, de logistiek is beter te plannen omdat we niet meer hebben te maken met vrachtwagens die vast komen te staan. En we kunnen meer lading in één keer meenemen.”

Minder vrachtritten

Dankzij Via Amsterdam Vaart! wordt bouwmateriaal in de Amsterdamse haven verzameld. Daarvandaan gaat het over het water naar bouwprojecten in de stad. Van kleinschalige nieuwbouw, renovatie en transformatie tot grootschalige stedelijke bouwprojecten, zoals De Entree, het gebied aan de centrumzijde van station Amsterdam Centraal en naar de Singelgrachtgarage-Marnix.

In de periode maart 2019 tot maart 2020 waren er dankzij Amsterdam Vaart! 1.600 minder vrachtritten in de binnenstad en was de CO2-uitstoot van bouwverkeer 37 procent lager.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -