- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBommen verwacht bij baggerwerk Overijssel

Bommen verwacht bij baggerwerk Overijssel

- Advertentie -

Delen

 

De provincie Overijssel start half november met het beveiligd baggeren van het Kanaal Almelo-De Haandrik. Het gaat om enkele kleine locaties, voornamelijk rondom bruggen. Deze locaties zijn tot nu toe niet gebaggerd vanwege de mogelijke aanwezigheid van springladingen en munitie uit de Tweede Wereldoorlog.

De werkzaamheden zijn in de loop van februari 2016 afgerond. Daarmee is de totale opwaardering van het kanaal gereed.

 

Beperkte hinder

Tijdens de baggerwerkzaamheden kan er zowel voor de scheepvaart als voor het landverkeer enige hinder ontstaan, kondigt de provincie aan, maar die zal beperkt van omvang zijn. ‘Af en toe kan een brug maximaal een dag niet gebruikt worden of moet deze even geopend worden om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren.’

 

Inloopbijeenkomsten

Om bewoners en andere belangstellenden over de baggerwerkzaamheden te informeren, organiseert de provincie Overijssel inloopbijeenkomsten op dinsdag 10 en woensdag 11 november. Dan zijn vertegenwoordigers van de provincie, aannemer Van Heteren Weg- en Waterbouw en de betreffende gemeente aanwezig om een toelichting te geven op de baggerwerkzaamheden en om vragen te beantwoorden.

 

Opwaardering naar 700 ton

De baggerwerkzaamheden op Kanaal Almelo-De Haandrik maken deel uit van een groot pakket aan maatregelen om de vaarroute geschikt te maken voor schepen met een laadvermogen van 700 ton. Inmiddels zijn er in het kanaal 5 bruggen vervangen en enkele tientallen wachtplaatsen aangelegd en verbeterd. De baggerwerkzaamheden vormen het sluitstuk van de opknapbeurt die het kanaal ondergaat.

Door het aanpassen van deze vaarroute stimuleert de provincie het goederenvervoer over water. ‘Dit is niet alleen belangrijk voor de economische ontwikkeling in dit gebied, maar ook goed voor het milieu en de bereikbaarheid in Overijssel. Elk 700 tonsschip betekent 35 vrachtwagens minder op de weg.’

 

foto: Provincie Overijssel

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -