- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws'Binnenschipper is droombaan’

‘Binnenschipper is droombaan’

- Advertentie -

Delen

De meeste Duitse jongeren die een binnenvaartopleiding volgen zijn hierover zeer te spreken. Dat blijkt uit een enquête van het Bundesamt für Güterverkehr. Meer dan 70% van de jongeren zou opnieuw voor een binnenvaartopleiding kiezen. Bijna de helft vindt binnenschipper een ‘droombaan’.

De jongeren geven ook aan dat ze vrienden motiveren om eveneens voor een binnenvaartopleiding te kiezen. Wellicht speelt de vergoeding een rol. In Duitsland krijgen jongeren die een binnenvaartopleiding volgen ongeveer 1.000 euro per maand. Dat is meer dan hun leeftijdgenoten in andere sectoren.

De BDB is blij met de positieve uitkomst van de enquête. De bond, die ook het schoolschip RHEIN in Duisburg beheert, promoot de binnenvaart als een sector met veel toekomstperspectief. De sector kan de jonge instroom goed gebruiken, want de gemiddelde leeftijd van Duitse schippers ligt vrij hoog. Eind vorig jaar waren 29% van alle binnenschippers in Duitsland ouder dan 55 jaar.

Zo’n 360 Duitse jongeren volgen momenteel een opleiding tot binnenschipper. Velen van hen studeren in Duisburg en wonen tijdens hun opleiding op het schoolschip RHEIN.

 

tekst: Sarah De Preter
foto: BDB

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -