Boete en ontslag voor dronkenschap

0

Agenten van Het KLPD hebben vandaag om 09.00 uurde kapitein van een zeeschip  op de Oude Maas bij Dordrecht aangehouden omdat hij bijna vijf keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. De 58-jarige Russische kapitein kreeg een boete van 1600 euro en werd door zijn rederij op staande voet ontslagen.

De Waterpolitie kreeg van de loods aan boord van het zeeschip de melding dat de kapitein van het schip dronken zou zijn. Aan boord zagen de agenten dat de Rus nog nauwelijks op zijn benen kon staan. De kapitein werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek uit de definitieve ademanalyse dat de man 2.4 promille alcohol in zijn bloed had, terwijl maximaal 0,5 is toegestaan. De agentne maakten proces-verbaal op en na overleg met het openbaar ministerie kreeg de Rus een schikkingsvoorstel van 1600 euro. Dat geld werd ook meteen betaald.

De werkgever liet de kapitein direct weten dat hij niet langer welkom was aan boord van het schip. Hij werd op staande voet ontslagen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.