- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoerenblokkade Gaarkeuken is voorbij

Boerenblokkade Gaarkeuken is voorbij

- Advertentie -

Delen

Aan het begin van dinsdagavond 5 juli is de brug bij Gaarkeuken ontruimd. Verantwoordelijk burgemeester Ard van der Tuuk (van de gemeente Westerkwartier) had een ultimatum gesteld aan de boeren die de brug al sinds maandagochtend 4 juli blokkeerden. Circa 40 binnenschepen op het Van Starkenborghkanaal konden daardoor niet verder varen.

Door heel het land waren afgelopen dagen boerenprotest en blokkades aan de gang. Met de actie op de brug bij het Groningse Gaarkeuken benadeelden ze schippers. Dat maakte dat minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid zei: “Ga niet andere ondernemers dwarszitten, ga niet andere mensen in de problemen brengen. Dat heeft niet meer zoveel met demonstreren te maken.”

Gedupeerd

Ook Koninklijke Binnenvaart Nederland meldde op social media het “steeds lastiger worden om begrip op te brengen voor deze langdurige actie, waarbij hoofdzakelijk individuele binnenvaartondernemers worden gedupeerd.”

KBN heeft zich ingespannen om de stremming ten einde te brengen. Zo spraken vertegenwoordigers van de brancheorganisatie met afgevaardigden van boerenorganisaties, Rijkswaterstaat en Provincie Groningen en voorzitter Erik Schultz van de ledengroep Schuttevaer reisde af naar Gaarkeuken.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -