Binnenvaart in de kijker bij beroepenoriëntatie

0

Het najaar zit vol met evenementen. Het BVB probeert zoveel mogelijk te voldoen aan verzoeken die we binnen krijgen om de binnenvaart ergens te promoten of voorlichting te geven. Bij alle verzoeken kijken we uiteraard of het haalbaar is en wat we daar kunnen toevoegen.

Met name als het gaat om beroepenoriëntatie vinden we dat we hier zoveel mogelijk op in moeten spelen met het oog op het groeiende tekort aan goed personeel. Een evenement waar we in ieder geval bij aanwezig waren, is het Mc Port Event in EIC Mainport in Rozenburg op 15 november. Hier kregen 500 vmbo-leerlingen een inkijkje in mogelijke beroepen in de haven. Het onderdeel binnenvaart werd hierin door ons verzorgd.

Diezelfde dag was tevens een vmbo-netwerkbijeenkomst in Papendrecht waar we samen met Koninklijke BLN-Schuttevaer de opties van werken aan boord onder de aandacht hebben gebracht bij oriënterende vmbo-jongeren. Deze netwerkbijeenkomst was een initiatief van de gemeenten Papendrecht, Alblasserdam en Molenwaard.

Tot slot waren we vrijdag 16 november op de open dag van het STC om daar oriënteerders over de mogelijkheden van werken in de binnenvaart te vertellen.

 

Binnenvaartagenda 2019

De Binnenvaartagenda is weer uit. In de zomermaanden is er druk gewerkt aan het samenstellen ervan. De diverse binnenvaartorganisaties brengen deze uitgave elk jaar gezamenlijk uit en verspreiden deze onder hun leden, sponsoren en/of relaties.

Net als voorgaande jaren liggen de coördinatie en uitvoering volledig bij Studio DOD. Zij verzorgen de advertenties, de opmaak en het drukwerk. Als het goed is hebben alle sponsors van het BVB een exemplaar per post ontvangen. Leden van de andere organisaties kunnen daar een agenda ophalen. Het BVB heeft nog enkele exemplaren op kantoor,. Mocht u er eentje willen dan kunt u die komen ophalen, zolang de voorraad strekt.

 

Seminar Transport & Logistics

Op 6, 7 en 8 november vond de vakbeurs Transport & Logistics in Rotterdam Ahoy plaats. Naast een interessante beursvloer, waar het BVB samen met het EICB een stand had, was er tevens een seminartheater met een afwisselend kennisprogramma. Op donderdag verzorgde het BVB een seminar over de uitdagingen die modal shift-projecten met zich meebrengen. Logistiek adviseur bij het BVB, Kees Modderman, nam de bezoekers mee in de logistieke puzzel die het BVB dagelijks met verladers probeert op te lossen in hun overweging om vervoer over water in te zetten in hun keten.

Het veranderen van modaliteit heeft niet alleen invloed op de (externe) logistieke processen, maar ook op de interne processen. Zo kunnen volume, levertijd en frequentie veranderen en zal er op een andere manier op- en overslag plaatsvinden. Het BVB informeert dagelijks verladers over de voordelen en mogelijkheden van de binnenvaart en geeft concreet en onafhankelijk maatwerkadvies. Het seminar trok diverse geïnteresseerden, onder wie ook een verlader. Daar zal het BVB vervolgens weer actie op ondernemen en samen met zijn bedrijf kijken of en hoe de binnenvaart in hun keten te integreren is.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.