- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBijzonder boek over Antwerpse haven

Bijzonder boek over Antwerpse haven

- Advertentie -

Delen

De Haven van Antwerpen vanuit de Lucht is de titel van een nieuw boek over de Scheldehaven die in het afgelopen jaar ruim tien miljoen containers behandelde. Het tweetalige fotoboek (Vlaams/Eng) geeft via 170 luchtfoto’s een indrukwekkend beeld van de veelzijdigheid van de snelst groeiende haven.

De wereldstad komt zelf eveneens volop in beeld.  Met opnames van onder meer het Havenhuis, de Grote Markt, de Scheldekaaien, het Vlinderpaleis, het Loodsengebouw en het Steen.

Het boek bevat opnamen van bedrijfsterreinen, raffinaderijen,  terminals, kades, chemische fabrieken, opslagtanks en distributiecentra.  Maar ook de havennatuur,  de omgeving en het achterland met het kilometerslange netwerk van wegen, rails en vaarwegen.

 

Duizenden lichtjes

In de zomermaanden van 2016 vloog fotograaf Izak van Maldegem van Sky Pictures vele uren op 300 meter hoogte over de haven en de stad. Tijdens deze fotovluchten schoot hij meer dan 2.000 foto’s. Onderweg groeiden zijn liefde en belangstelling voor de stad die, ook vanuit de lucht gezien, onlosmakelijk aan de Stroom is verbonden.

Van Maldegem: “Je kunt de stad, de Schelde en de haven bekijken vanaf de toren van de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal, vanaf een hoge containerkraan of het dakterras van het MAS. En je raakt meteen onder de indruk. Maar zelf vond ik het adembenemend om, vlak voor de duisternis inviel, boven de duizenden lichtjes van de raffinaderijen en de chemische complexen te vliegen.”

 

Westerschelde

Van Maldegem vloog en fotografeerde de linker en de rechter Scheldeoever. Steeds stroomafwaarts en richting zee. Vanaf Petroleum Zuid tot aan de grens met Nederland in het noorden. Hij vergat ook de Westerschelde niet. De foto’s zijn voorzien van korte heldere teksten van Jaap Luikenaar, tekstschrijver met een jarenlange havenervaring.

De Haven van Antwerpen vanuit de Lucht is voor € 29,50 verkrijgbaar bij diverse Antwerpse en Nederlandse boekhandels en online boekwinkels. Het fotoboek is tevens verkrijgbaar via de webwinkel van Sky Pictures.

 

 

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -