Bergingsmaterieel voor Waldhof vertraagd door hoge water

0

Twee van de vier drijvende kranen die onderweg zijn naar de gekapseisde tanker bij St. Goarshausen ondervinden hinder van het hoge water. Ze zijn vertraagd doordat ze niet onder een rug door kunnen en wachten nu op de Ruhr. Waarschijnlijk kunnen ze pas halverwege komende week bij de Loreley arriveren. Twee andere bokken zijn uit Nederland onderweg.

Zoals het er nu naar uitziet zal de Pegel bij Kaub morgen onder Hochwasser Marke II komen. Dan zou normaal gesproken weer mogen worden gevaren tussen Bad Salzig en Lorch. Maar de stremming door de gezonken tanker bij St. Goarshausen blijft van kracht.
Circa 200 schepen wachten aan weerszijden tot ze verder kunnen varen. Wasser- und Schifffahrtsamt Bingen heef geregeld dat schepen die daar tekort aan hebben worden voorzien van levensmiddelen en drinkwater.
WSA Bingen heeft aangekondigd bij wijze van proef opvarende schepen te laten passeren zodra de waterstand bij Kaub en Bingen onder Marke II zakt. De schepen worden per stuk en alleen bij daglicht doorgelaten. Daarbij zal de vaarwegbeheerder nauwlettend in de gaten houden of de stabiliteit van de gezonken Waldhof er niet door in gevaar komt.

Stuurhuis
De afgelopen dagen is verder gezocht naar de twee vermiste bemanningsleden. Zonder resultaat. Gisteren meldde een bewoner tussen Hirzenach en Bad Salzig een lichaam in het water te hebben gezien, maar een zoekactie ter plekke leverde niets op.
Het Wasser- und Schifffahrtsamt Bingen zoekt over een afstand van 25 kilometer met drie peilschepen naar het afgerukte stuurhuis van de Waldhof. Dat is echter nog niet gevonden.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.