Sponsorwervingsactie

0

Het BVB zal zich ook dit jaar weer voor de sector inzetten op het gebied van promotie en voorlichting. Dit doen we met drie vaste medewerkers en een aangesloten logistiek adviseur. Ons werk wordt mogelijk gemaakt door financiële steun uit de sector. We zien deze inkomsten helaas wat teruglopen, waardoor we niet alles kunnen oppakken wat we graag zouden willen. Vandaar dat we in 2020 ook aandacht zullen besteden aan het werven van nieuwe sponsors om zo wat meer ruimte te hebben activiteiten op te pakken. Hecht u ook waarde aan een goed imago en meer bekendheid voor de binnenvaart? Bekijk dan de mogelijkheden ons werk mogelijk te maken.

Hieronder een toelichting op activiteiten die we onder andere in 2020 zullen oppakken.

Logistiek advies

Wij zetten onze logistieke activiteiten voort binnen het project Maatwerk Voorlichting Binnenvaart. Zo zijn we in 2020 actief in de provincie Gelderland en Flevoland en binnen het programma Lean & Green Off-Road. Met nog een paar opdrachten in de pijplijn hopen we weer veel verladers de weg naar het water te wijzen.

Verder pakken we binnenkomen­de ladingaanvragen op. Zo hadden we in december een aanvraag van een verlader die zocht naar mogelijkheden om betonnen L-elementen over water van Meppel naar Delft te vervoeren. De elementen waren bestemd voor de bouw van de nieuwe Sint Sebastiaansbrug in Delft. Het BVB bracht de mogelijk­heden in kaart en
heeft diverse partijen aangedragen die het uit zouden kunnen voeren.

De daadwerkelijke keus voor de uitvoer laten wij als onafhankelijk bureau aan de partijen zelf. Het transport is uiteindelijk uitgevoerd door het ms Solutio, aangesloten bij de PTC. Door dit transport zijn zeker dertig vrachtwagenbewegingen buiten de stad gehouden.

Arbeidsmarkt

Daarnaast blijft de werving van personeel voor de sector een aandachtspunt. Het BVB is ook volgend jaar actief om jongeren en zij-instromers enthousiast te maken voor een beroep in de binnenvaart en hen te informeren naar de mogelijkheden. Dit doen wij telefonisch of per e-mail als iemand gericht een vraag stelt; wij verstrekken veel informatie op onze website en verspreiden op verzoek ook voorlichtingsmateriaal en spreekbeurtpakketten.

Daarnaast is het aanwezig zijn op open dagen en beroepenfeesten om de binnenvaart te vertegenwoordigen een van onze voorlichtingsactiviteiten. Zo staan de havendagen in Vlissingen en Terneuzen voor 2020 op de planning, net als deelname aan een aantal Beroepenfeesten van On Stage, beroependagen, netwerkbijeenkomsten en carrièrebeurzen zoals het Navingo Career Event.

Factsheets

We zijn tevens bezig met het vormgeven van nieuwe factsheets. Voorheen werd om de twee jaar het feiten- en cijferboekje Waardevol Transport uitgegeven. Dit bleek echter te kostbaar en cijfers raken snel achterhaald. Vandaar dat we in 2018, samen met Binnenvaartkrant, al de website www.binnenvaartcijfers.nl hebben ontwikkeld om actuele cijfers te kunnen weergeven.

Toch bleek ook behoefte aan hardcopy-materiaal; vandaar nu het uitgeven van factsheets. Er zullen vier factsheets uitkomen elk met een eigen thema: Vervoer, Vloot, Vaarwegen en Vergroening. In een relatief beperkte oplage, zodat we de inhoud gemakkelijk kunnen aanpassen en herdrukken zodra nieuw cijfermateriaal beschikbaar komt. We zullen begin 2020 de factsheets uitbrengen en werken daarin samen met Panteia, IVR, Bargelink en het EICB.

En verder…

Naast deze activiteiten zal het BVB zich ook weer inzetten om nieuwe beleidsmakers en politici uit te nodigen voor een werkbezoek aan de binnenvaart, gaan wij de website www.theblueroad.nl uitbreiden, zullen we een bijdrage aan de (wereld)havendagen leveren en blijven wij vraagbaak voor eenieder die meer informatie wil over de binnenvaart.

Namens het bestuur en de medewerkers van het BVB
de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.