BBL Infomarkt

0

Vandaag (dinsdag 11 februari) vindt in het WTC in Rotterdam de BBL Infomarkt plaats. Dit evenement is een samenwerkings­verband tussen Albeda, HMC vakschool, Lentiz onderwijsgroep, STC mbo college, Techniek College Rotterdam, Wellant College, Zadkine, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, Leren en Werken Rijnmond en de gemeente Rotterdam. De BBL Infomarkt is bedoeld voor iedereen die wil
instromen in een mbo-(BBL) opleiding. Er worden zo’n duizend bezoekers verwacht.

Naast deelnemende onderwijs­instellingen zijn ruim tachtig bedrijven vanuit alle sectoren aanwezig die deelnemers zoeken voor hun BBL-leerbanen. De bedrijven worden overzichtelijk per sector ingedeeld, verdeeld over twee enorme hallen in het WTC.

Het BVB is namens de binnenvaart ook aanwezig om de mogelijkheden van een varend beroep onder de aandacht te brengen. Voor wat extra beleving nemen we de VR-bril met binnenvaart­simulatie mee.

Inspiratieavond Gomarus College

Vanavond (dinsdag 11 februari) vindt op het Gomarus College in Gorinchem een inspiratieavond plaats voor leerlingen en hun ouders. Ze kunnen tijdens deze avond kennis maken met diverse beroepen. Het BVB is aanwezig namens de binnenvaart. In vier rondes bezoeken de leerlingen de diverse beroepen en kunnen ze al hun vragen stellen over carrièremogelijkheden, opleidingseisen en hoe het werken in de praktijk is.

The Blue Road Map is in revisie

Het BVB heeft al enige tijd op de planning staan om de erg veel geraadpleegde the Blue Road Map uit te breiden met containerlijndiensten. Tevens moeten we de nodige updates doorvoeren.

De softwareontwikkelaar is hier, achter de schermen, mee aan de slag gegaan. Dit levert echter op dit moment wel een verminderde werking van the Blue Road Map. Onze excuses voor het ongemak. De werkzaamheden duren vermoedelijk tot half maart.

The Blue Road Map wordt veel geraadpleegd door verladers die zich oriënteren op vervoer per binnenvaart. Na het invoeren van een herkomst en bestemming, type en hoeveelheid lading krijgen ze een reisadvies. Met het toevoegen van de lijndiensten wordt dit advies nog concreter.

Vrijwel wekelijks wordt het BVB aan de hand van the Blue Road Map door verladers benaderd voor advies over logistiek per binnenvaart. Met deze uitbreiding krijgt de verlader die vervoer over water overweegt, een nog duidelijker beeld van de mogelijkheden en maken we de overstap wellicht wat kleiner.

Binnenvaart Paviljoen op Navingo Career Event

Op donderdag 28 mei vindt in de Onderzeebootloods in Rotterdam het Navingo Career Event plaats. Vorig jaar was daar een gezamenlijk Binnenvaart Paviljoen. Ook dit jaar heeft de beurs het BVB
benaderd met de vraag of de sector zich gezamenlijk wil presenteren. Voordeel van een gezamenlijke presentatie is dat we de krachten bundelen en ons als binnenvaart beter en duidelijker kunnen profileren, gebruik kunnen maken van elkaars kennis en door ieders netwerk in te zetten meer aandacht en bezoekers kunnen trekken. Een ander voordeel is dat de kosten voor de deelnemers op deze wijze aantrekkelijk zijn.

Het Binnenvaart Paviljoen moet minimaal acht deelnemers hebben. Wilt u ook deelnemen in het paviljoen? Laat het ons dan even weten via info@bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.