- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekBVB aanwezig bij bijeenkomst Goederenvervoeragenda

BVB aanwezig bij bijeenkomst Goederenvervoeragenda

- Advertentie -

Delen

Het BVB ziet zich genoodzaakt meer aandacht te besteden aan sponsorwerving om de activiteiten ook in de toekomst mogelijk te blijven maken. In het kader hiervan probeert het BVB beter inzichtelijk te maken wat we doen en waarom.

Zeker aangezien het werk van het BVB niet altijd even zichtbaar is, is het belangrijk hier meer over te vertellen. Het BVB doet dit nu ook steeds vaker middels korte filmpjes op locatie. Deze worden via social media gedeeld.

Zo was Miranda Volker, logistiek adviseur van het BVB, vrijdag 17 januari bij een bijeenkomst in Utrecht waar beleidsambtenaren op het gebied van goederenvervoer uit diverse provincies samen met het ministerie van I en W en andere partijen hebben nagedacht over de Goederenvervoeragenda en hoe modal shift gestimuleerd kan worden. Voor het BVB en de binnenvaart was het belangrijk hierbij aanwezig te zijn, zodat we het belang en de toegevoegde van vervoer ver water konden benadrukken en ervoor te zorgen dat de binnenvaart op een zo goed mogelijk manier op de agenda komt en blijft.

Zweedse delegatie

Vorige week was een Zweedse delegatie een paar dagen in Nederland om meer te horen en leren over de binnenvaart in Nederland en over de diverse organisaties die zich hiervoor inzetten. De delegatie bestond uit afgevaardigden van Mälären Ports en aanverwanten. Woensdag 22 januari waren ze te gast op het Vasteland. Het BVB is hier gevestigd en gaf een presentatie over binnenvaartpromotie algemeen en de logistieke voorlichting aan verladers in het bijzonder. Ook het EICB, de IVR, de NVB en het CBRB hebben over hun activiteiten en werkterreinen verteld.

Het bezoek was voor de delegatie enorm nuttig en leerzaam. De Zweden waren zeer verrast over wat er in Nederland allemaal gebeurt op het gebied van binnenvaart.

Op 22 januari was een Zweedse delegatie bij de binnenvaartorganisaties op het Vasteland te gast.

Jongerenwerving

Het begin van het jaar is altijd druk met evenementen om de binnenvaart weer onder de aandacht te brengen bij aanstormend talent. Op de diverse nautische opleidingen vinden open dagen plaats. In Vlissingen zal de VR-bril van het BVB worden ingezet, plus voorlichtingsmateriaal. Op de andere scholen, zoals IJmuiden en Harlingen, heeft het BVB divers folder- en postermateriaal beschikbaar gesteld om de bezoekers meer mee te geven over de binnenvaart.

Op 10 februari staat het On Stage Beroepenfeest Alblasserwaard op de planning in Sliedrecht. Het BVB zal hierbij aanwezig zijn voor het beroep matroos/kapitein in de binnenvaart. Dit jaar staat het BVB bij nog drie beroepenfeesten om werken in de binnenvaart onder de aandacht te brengen: Delft, Heerenveen en Roermond. Op 11 februari vindt in WTC Rotterdam de BBL-informatiemarkt plaats.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -