- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBastiaan Rigter nieuwe directeur Kooiman Hoebee

Bastiaan Rigter nieuwe directeur Kooiman Hoebee

- Advertentie -

Delen

Bastiaan Rigter is de nieuwe algemeen directeur van Scheepswerf Kooiman Hoebee. Op 1 juli heeft hij het stokje overgenomen van Roel Mosterdijk.

Bastiaan Rigter (1976) kwam met het schip van zijn ouders als klant al op de scheepswerf van Hoebee. Na afronding van de hts ging hij achttien jaar geleden bij de Kooiman Marine Group werken. Hij begon als ontwerper bij Kooiman Engineering en werd in 2004 bedrijfsleider van Scheepswerf Gebr. Kooiman in Zwijndrecht. In 2007 werd hij aangesteld als directeur van Scheepswerf Kooiman van Os in Yerseke. Onder zijn leiding is die werf fors gegroeid.

 

Nieuw stevendok

Over Kooiman Hoebee zegt Rigter: “De focus is de komende jaren met name gericht op het verder uitbouwen van de marktpositie in Nederland en ver daarbuiten. Wij investeren in een nieuw stevendok, dat eind dit jaar in gebruik genomen moet worden. Het dok meet 40 bij 21 bij 4 meter en biedt mogelijkheden voor diepstekende schepen die nu nog aangewezen zijn op de grote zeewerven. Ook hoeven (binnenvaart-)schepen hierdoor korter op de helling omdat het werk afgemaakt kan worden in het stevendok. Een plus voor de klant, die minder hellingdagen betaalt, en een plus voor Kooiman Hoebee, die op deze wijze meer schepen kan hellingen.”

“Met het stevendok wordt onze service uitgebreid met à la minute-service. Scheepswerf Kooiman Hoebee moet meer en meer een fullservice werf worden waar de klanten voor meer diensten komen dan alleen de werfbeurt. Continuïteit is daarbij van groot belang. Bestaande klanten behouden en nieuwe klanten bedienen. Ontzorgen van begin tot eind, dat is ons doel.”

 

Scheepshelling

Scheepswerf Kooiman Hoebee is gelegen aan de Dordtse 1e Merwedehaven en uitstekend bereikbaar voor de scheepvaart. De scheepswerf beschikt over een moderne scheepshelling van 150 meter lang en een capaciteit van 4.200 ton. Er zijn ruime reparatiekades met voldoende kraancapaciteit. Bij Scheepswerf Kooiman Hoebee worden alle voorkomende werkzaamheden verricht, zoals klasse maken, (her)motoriseren, herstel van gecompliceerde schades, omvangrijke verbouwingen, maar ook afbouw van nieuwbouwschepen. Tevens beschikt Scheepswerf Kooiman Hoebee over een eigen machinefabriek en heeft binnen de groep de beschikking over een scheepselektroafdeling, scheepsinterieurbouw en een technisch ontwerpbureau.

Scheepswerf Kooiman Hoebee wordt regelmatig bezocht door coasters, binnenvaartschepen, tankers en allerlei andere vaartuigen. Daarnaast is het bedrijf als producent van Kooiman Haveninrichtingen gespecialiseerd in pontons, loopbruggen, boothuizen en paalbeugels.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -