Aquateam gaat aan het werk voor Interstream

0

Na de succesvolle proefvaart op 19 februari. Is het mts Aquateam opgeleverd aan Aquateam Shipping. Het schip gaat bevracht worden door Interstream Barging.

De Aquateam is 110 x 11,45 x 4,65 meter. Het schip is uitgerust met acht ladingtanks. RENSEN-DRIESSEN Shipbuilding leverde het schip compleet op. De Zwijndrechtse scheepsbouwer zorgde ook voor het ontwerp en de bouw van het casco.

De afbouw besteedde het bedrijf uit aan Dolderman. Die leverde en installeerde ook de voortstuwingsmotor, een Caterpillar 3512C, en een Caterpillar C18.

De keerkoppeling is van Reintjes Benelux. Van Blokland Non-Ferro komen de beunkoelers. Damen Marine Components leverde de roeraandrijving, de hydrodynamische XR-profielroeren, Optima-straalbuis en stuurpaneel, inclusief roerstandaanwijzer en hydraulisch aggregaat.

Den Breejen Shipyard vervaardigde de schroefasinstallatie. De Verhaar Omega-kanalenboegschroef levert een vermogen van 393 kW (bij 1.780 omwentelingen).

EMS Group deed de complete elektrische installatie. Alphatron Marine voorzag de Aquateam van een compleet navigatiepakket inclusief AlphaRiverTrackPilot. Tresco Engineering completeert de navigatie met Tresco Navigis.

RuGotech Pijpleidingen installeerde het dekleidingsysteem. Marflex leverde acht MDPD-80 ladingpomp en evenveel nazuigpompen. Hoveko regelt de tankmeting- en alarmering, alsmede de druk- en temperatuurmeting. W & O Europe leverde de afsluiters voor het dekleidingsysteem, het ballastsysteem en de machinekamers.

Dijvler Materiaal leverde de boegankerlier, achterankerlier, de ankers, ankerdamkettingen en de ankerdraad. Foresta Trading is van de partijn met een F.T. Victor-pompenpakket, ballast-/stripping-ejectors en F.T. smeeroliehaspelsets.

Kampers Shipyard bouwde het stuurhuis inclusief het hefgeleidekokersysteem. Met de door GeMa Services verzorgde anti-sliplooppaden kan er aan dek veilig worden gelopen. Overvliet Assurantiemakelaars regelde de aanbouwverzekering.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.