Amsterdamsebrug wordt dit weekend verhoogd

0

Rijkswaterstaat verhoogt dit weekend de Amsterdamsebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal om 4-laagse containervaart onder de brug mogelijk te maken.

KARGO
Het onderhoud aan de Amsterdamsebrug is een onderdeel van het project KARGO van Rijkswaterstaat. Dit is een groot onderhoudsprogramma aan acht stalen boogbruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal, het Buiten-IJ in Amsterdam en het Lekkanaal: de Schalkwijksebrug, de Overeindsebrug, de Schellingwouderbrug, de Amsterdamsebrug, de Weesperbrug, de Loenerslootsebrug, de Breukelerbrug en de Jutphasebrug. Het onderhoudsprogramma aan deze bruggen duurt tot en met 2015. Na de renovatie moeten de bruggen weer minimaal dertig jaar vooruit kunnen. De bruggen in het Amsterdam-Rijnkanaal en het Lekkanaal komen hoger te liggen, zodat deze vaarroutes in de toekomst geschikt zijn voor 4-laagscontainervaart.

Naast het ophogen van de brug voert Rijkswaterstaat de komende periode ook nog andere werkzaamheden uit, zoals het verwijderen van graffiti en het renoveren van het wegdek van de betonnen delen van het vasteland naar de brug. Deze werkzaamheden duren tot en met 11 juni. In deze periode is de brug voor het autoverkeer afgesloten.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.