Stremming door asbest verlengd tot 12 mei

0

De Zuid-Willemsvaart is bij Someren nog tot en met zaterdag 12 mei volledig gestremd. Eigenlijk zou de stremming rond 21 april voorbij zijn. De vertraging is het gevolg van de vondst van asbest bij sloopwerkzaamheden van de oude sluishoofden van Sluis 12.

Rijkswaterstaat heeft maatregelen getroffen om de asbest gecontroleerd af te voeren. Dit kost extra tijd. Na 13 mei is de overlast nog niet voorbij. Van 13 mei tot 30 juni is de vaarweg alleen ‘s avonds en in het weekend open voor de scheepvaart.

Afvoer van asbest
In overleg met de arbeidsinspectie zijn speciale maatregelen getroffen om te garanderen dat het werk op een voor de werknemers en de omgeving veilige manier kan worden uitgevoerd. "Een veiligheidsdeskundige heeft deze maatregelen goedgekeurd en geconstateerd dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Doordat de werkzaamheden tijdelijk zijn stilgelegd en de gecontroleerde afvoer van het asbesthoudend materiaal extra tijd kost, duren de sloopwerkzaamheden langer dan gepland." Aldus Rijkswaterstaat.

Stremming
De stremming voor de scheepvaart van de Zuid-Willemsvaart bij Someren is verlengd tot en met zaterdag 12 mei 2012. Van zondag 13 mei tot en met zaterdag 30 juni is er beperkt scheepvaartverkeer mogelijk. Passagetijden voor de scheepvaart zijn dan van maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 22.00 en op zon- en feestdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van de periode tussen 30 mei vanaf 06.00 tot en met 1 juni 17.00. Dan geldt ook een volledige stremming.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.