AIS-subsidie verruimd

0

De doelgroep van de tijdelijke subsidieregeling Inland AIS-apparaten binnenvaart is uitgebreid. Door een op 29 maart ingegane wijziging  komt iedereen met een varend binnenvaartschip langer dan 20 meter in aanmerking voor de bijdrage van 2100 euro. 

Met de subsidieregeling komt de overheid de binnenvaartsector financieel tegemoet voor het inbouwen van een AIS-apparaat (Automatic Identification System). AgentschapNL voert deze regeling uit in opdracht van Rijkswaterstaat voor het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Iedereen die eigenaar is van een varend binnenvaartschip van 20 meter of langer komt nu in aanmerking. Voor schepen korter dan 20 meter kunnen alleen binnenvaartondernemers een aanvraag indienen.

3400 schepen hebben al AIS
Tot nu toe hebben ruim 2400 binnenvaartschippers gebruik gemaakt van deze subsidieregeling die eind 2009 in werking trad. Samen met de eerdere inbouw van 1000 gratis AIS-transponders tijdens een pilot van Rijkswaterstaat in 2009, zijn er nu ruim 3400 binnenvaartschepen met een gesubsidieerd AIS-apparaat aan boord. Rijkswaterstaat streeft ernaar dat alle schepen die in Nederland varen gebruik gaan maken van AIS.

Aanvragen
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft dit jaar nog voor 4600 AIS-apparaten subsidie beschikbaar. De subsidie kan worden aangevraagd bij Agentschap NL na de aanschaf en inbouw van een AIS-apparaat. 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.