- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAfbouw Futuro is gestart

Afbouw Futuro is gestart

- Advertentie -

Delen

De Futuro krijgt steeds meer vorm. Donderdag 23 juli is de afbouw van de nieuwe, duurzame watertaxi en rondvaartboot van Imbarcazione Barone uit dordrecht symbolisch gestart door de nozzles van de Jet Thruster te plaatsen in de boeg.

Holland Marine Parts, leverancier van de Jet Thruster, en Imbarcazione Barone zijn erg verheugd over de samenwerking. “Wat we doen is precies waarin de Drechtsteden zo sterk zijn: samenwerken om optimaal te kunnen innoveren. Zo is de Jet Thruster in tegenstelling tot een normale boegschroef volledig stil, wat wel zo fijn is als je door de historische binnenstad vaart.”

Naast Holland Marine Parts werkt Imbarcazione Barone bij de afbouw van de Futuro ook nauw samen met Aarts Dieseltechniek, Elcee, Bolidt, Monitrax en de Duurzaamheidsfabriek.

Geen fossiele brandstoffen

Volgens de planning gaat het casco medio september te water. Dan kunnen alle installaties worden gemonteerd. Daarvoor zal een speciale bootlift worden gebouwd die studenten van de Duurzaamheidsfabriek onder begeleiding van Ingenieursbureau 3BM hebben ontworpen.

Elio Barone: ‘Ik ben alle mensen die tot nu toe meegebouwd hebben erg dankbaar. Zonder hun steun zou zo’n complex innovatietraject absoluut niet mogelijk zijn. Het is mooi dat we elkaar zo goed kunnen vinden in de regio. Ik hoop dat de Futuro straks vele inwoners van de Drechsteden kan laten ervaren hoe verbonden we zijn vanaf het water. Op duurzame wijze, dus zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.”

Overzichtsfoto van de romp van de Futuro in de Maakhal van de Duurzaamheidsfabriek.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -