Contargo neemt Barge Line Today over

0

Per 1 september neem de Duitse containeroperator Contargo de activiteiten van het Nederlandse Barge Line Today over. Het gaat om zowel de medewerkers als het klantenbestand.

“Met Barge Line Today kan Contargo zijn activiteiten binnen de Benelux verder uitbreiden”, legt Marcel Hulsker, co-manager van Contargo, de stap uit. “Deze overname biedt ons een interessante mogelijkheid om het serviceportfolio uit te breiden, met name in de regio Rotterdam.”

ARA-gebied

Barge Line Today, gevestigd in Moerdijk, is vooral actief in het ARA-gebied. Daaronder zijn dagelijkse containerlijndiensten tussen de diverse terminals in Rotterdam en van en naar Dordrecht en Moerdijk. Net als Contargo werkt Barge Line Today met participatie- en chartercontracten en organiseert het transporten met een laadvermogen tot 500 TEU of 5.000 ton per schip.

Contargo integreert de activiteiten van Barge Line Today binnen de eigen binnenvaartactiviteiten in de Benelux onder de handelsnaam Transbox. De huidige manager van Barge Line Today, Carsten Borchers, gaat Contargo Transbox in België en Contargo Network Service leiden.

Contargo

Met een jaarlijks transportvolume van 2,1 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken in Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming heeft in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland 24 containerterminals en zeven vestigingen in Duitsland, Nederland en België. Ze heeft eigen scheeps- en spoordiensten. De 1.205 medewerkers realiseerden in 2019 een jaaromzet van 525 miljoen euro.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.