- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeRubriekVoortouwAandacht voor binnenvaart in ‘de Barometer’ van RTL Z

  Aandacht voor binnenvaart in ‘de Barometer’ van RTL Z

  - Advertentie -

  Delen

  Om de binnenvaart in deze tijden positief op de radar te houden heeft het BVB samen met Johnny Schapers van containerschip Fixut Maris een televisie-item opgenomen voor het RTL-programma de Barometer. Op 28 oktober zijn tijdens de vaart in de Rotterdamse haven opnames gemaakt.

  De focus lag vooral op het werken aan boord en op de brede logistieke inzetbaarheid van de binnenvaart. In november zal hard worden gewerkt om een mooie aflevering samen te stellen. Die komt begin 2021 op televisie.

  Gastcolleges

  De komende weken geeft collega Kees gastcolleges aan leerlingen van Het Loket Zwijndrechtse Waard. Deze lessen gaan onder andere over scheepskennis en schiemanswerk (knopen en splitsen).

  Het programma dat Loket aanbiedt, is gericht op een kennismaking met de binnenvaart. Met deze leergang zijn leerlingen beter voorbereid om door te stromen naar het mbo voor de vakopleidingen van onze sector.

  Online Open Dagen Festival

  In de periode van dinsdag 17 tot en met vrijdag 27 november organiseert Scalda het Online Open Dagen Festival. Elke doordeweekse avond worden van 17.00 tot 19.00 uur één of meer branches uitgelicht. Tijdens verschillende korte livestreams is er informatie over het mbo, over Scalda en over het aanmeldproces.

  Op de eerste avond staat scheepvaart, transport en logistiek centraal. Het Scalda leent van het Bureau Voorlichting Binnenvaart de VR-bril waarmee je een kijkje kunt nemen in het leven van een schipper.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -