Aanbesteding Flevokust kan van start

0

Provincie Flevoland start met de openbare Europese aanbestedingsprocedure voor de aanleg van Flevokust. Deze buitendijkse overslaghaven met een containerterminal komt ten noorden van Lelystad.

Het aanbestedingsproject omvat de bouw van de overslaghaven, de golfbreker en de vaargeul. Daarnaast is de aanleg van de toegangsweg vanaf de IJsselmeerdijk in het project opgenomen. De haven moet medio 2017 operationeel zijn.

 

Golfbreker

Omdat de bouw van Flevokust uit meerdere onderdelen bestaat, zoekt de provincie een aannemer of aannemerscombinatie die alle onderdelen van het project kan uitvoeren. Ervaring met waterwerken en werken aan de primaire waterkering zijn van essentieel belang.

In het project zit onder andere het uitdiepen van de vaargeul, waarbij de aannemer het opgediepte zand kan gebruiken voor de aanleg van het  haventerrein, de toegangsweg en mogelijk ook voor de golfbreker. Bij de golfbreker is het de keuze aan de aannemer of hij een vaste golfbreker of een drijvende variant plaatst.

 

Ontwerp

De aanbestedingsprocedure bestaat uit meerdere fases. In de eerste fase publiceert de provincie de aanbesteding op www.aanbestedingskalender.nl. Alle bedrijven die willen deelnemen aan de aanbesteding en voldoen aan de selectiecriteria, kunnen zich aanmelden tot 21 augustus 2015. Vervolgens maakt de provincie eind augustus een voorselectie van maximaal 5 geschikte aannemers bekend die een offerte mogen doen.

Het ontwerp van de overslaghaven staat al grotendeels vast. De aanbesteding loopt tot half december 2015. De provincie maakt de gunning begin februari 2016 bekend. De bouw kan dan in het voorjaar van 2016 starten.

 

Containerterminal

Flevokust is een nieuwe buitendijkse, multimodale overslaghaven met een containerterminal en  een “nat” binnendijks industrieterrein. De provincie realiseert de buitendijkse containerterminal en overslaghaven en de gemeente Lelystad het binnendijkse industrieterrein.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.