- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekInt Brookx: culinair ontspanningscentrum met veelzijdig aanbod

Int Brookx: culinair ontspanningscentrum met veelzijdig aanbod [Joechjachen]

- Advertentie -

Delen

“Wij staan met beide benen op de grond.” Een uitspraak van Jacques Rutten van Restaurant-Kegelcentrum Int Brookx, gelegen naast de jachthaven van Stevensweert. Die instelling vormt al dertig jaar een stevig fundament voor dit culinair ontspanningscentrum, een van de grotere en betere in Midden-Limburg.
Ooit was het gebied waar Int Brookx ligt, een moerassig gebied: broekland dus. De naam zegt het al. De vader van Jacques runde hier een boerderij. Hij had een vooruitziende blik toen hij in 1979 het boerenleven vaarwel zegde en een vergunning aanvroeg om een horecabedrijf te vestigen en het pand te verbouwen en uit te breiden.

Het restaurant is gevestigd in de vroegere boerderij van Jacques Ruttens ouders.

Porta Isola
De jachthaven en Porta Isola (een villapark aan de Maasplassen) bevonden zich toen nog in een prille startfase. Int Brookx is uitgegroeid tot een gerenommeerd horecabedrijf met een keur aan mogelijkheden en een vaste bezetting van vijf medewerkers. In het hoogseizoen groeit deze bezetting tot dertig medewerkers (zowel vaste als oproepkrachten).
Jacques, nu 48 jaar, heeft een groot deel van de leiding en culinaire service van Int Brookx overgedragen aan zijn zoon Marc (23) en diens vriendin Nicole. Jacques: “Marc heeft een bakkers- en koksopleidng gehad en hij is leermeester. Hij is een echte horecaman.”
Jacques opereert nu in de luwte, hij springt bij als het noodzakelijk is en houdt zich verder bezig met de ijssalons Malla Vista in Wessem en Maasbracht. Jacques verklaart de filosofie van Int Brookx: “Wij staan met beide benen op de grond. Niet hoog van de toren blazen. Dat is een goede fundering voor ons bedrijf. Klanten bedienen zoals je zelf bediend wil worden. Goede producten en mooie gerechten samenstellen tegen een goede, dus redelijke prijs. Flexibel zijn. Het is niet gemakkelijk zo’n groot bedrijf te handhaven in zo’n kleine plaats als Stevensweert en in een redelijk dun bevolkte gebied. Dat is hard werken. Het is gemakkelijker als je tegen een grote stad aan ligt.”
Door hard werken, veel inzet en de klant voorop stellen heeft Int Brookx een grote klantenkring opgebouwd in Limburg, en zelfs in grote delen van België en Duitsland. Jacques: “We hebben een goede bezetting. En Marc en Nicole trekken ook weer nieuwe klanten aan.”

American grill
Het aanbod van Int Brookx stoelt op diverse pijlers. Int Brookx beschikt over in totaal acht ruimtes voor verschillende mogelijkheden: van kegelbaan, restaurants, serres (waarvan één speciaal voor rokers), american grill en een feestzaal.
Naast à la carte dineren is er van alles mogelijk. Op de website staat het aanbod culinaire mogelijkheden: koffietafels, arrangementen voor tussendoor, koude en warme buffetten en zes verschillende menu’s voor groepsarrangementen. Voor grill- en barbecueliefhebbers is er de american grill, geheel ingericht in Amerikaanse stijl.

Er zijn meerdere ruimtes. Zoals deze serre. (foto’s Jo Bindels)

Voor een vast bedrag mogen gasten gedurende vijf uren onbeperkt gebruik maken van zeven soorten vlees, salades, sauzen, kruidenboter, stokbrood en frites en drank (exclusief buitenlands gedestilleerd). Vis en vegetarisch vlees zijn bij de grill ook mogelijk. Alle opties zijn naar wens te combineren met het gebruik van de kegelbaan.
Int Brookx kan al deze culinaire genoegens aanbieden voor groepen tot maximaal 350 personen. Jacques en Marc Rutten benadrukken dat alles bereid wordt in de eigen keuken. Of het nu gaat om een eenvoudige koffietafel of de uitgebreidste buffetten en diners.
Dat betekent flexibiliteit. Wie een avond of dag voor een groep moet regelen is niet gebonden aan het bestaande aanbod. Leg de wensen op tafel en ontvang een kant-en-klare offerte op maat. Enige voorwaarde: de groep mag niet groter zijn dan 350 personen.

Marc Rutten en zijn vriendin Nicole hebben nu de dagelijkse leiding.

IJssalons
Behalve Restaurant-Kegelcentrum Int Brookx exploiteren Jacques en Marc ook twee ijssalons in Wessem en Maasbracht. In deze serie kwam vorig jaar de IJssalon in Maasbracht aan de Havenboulevard al aan bod. Achttien verschillende soorten ijs, vervaardigd volgens geheime Italiaanse receptuur, met Italiaanse ingrediënten in een Italiaanse ijsmachine met adviezen van een meesterijsmaker met tientallen jaren ervaring.
In het winterseizoen fungeert de ijssalon in Maasbracht als lunchroom met onder andere diverse soorten broodjes, warm appelgebak (met en zonder slagroom) en natuurlijk…..ijs.

Int Brookx
In ’t Broek
6107 BG Stevensweert
(0475) 55 12 92
www.intbrookx.nl

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -