- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaart krijgt wifi in Maashaven en Geulhaven

Binnenvaart krijgt wifi in Maashaven en Geulhaven

- Advertentie -

Delen

In de Maashaven en de Geulhaven in Rotterdam komt wifi beschikbaar voor de binnenvaart. Dinsdag 15 november ondertekenden Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten (BND) en Havenbedrijf Rotterdam daarvoor een overeenkomst. Met de pilot toetsen de partijen het succes en gebruik van wifi door de binnenvaart.

bnd-pilot-rotterdamDe overeenkomst geldt voor drie jaar en werd getekend door Helma Broers-Kersbergen, Hoofd IV van het Havenbedrijf, en Ries Bode, voorzitter van Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten. Havenbedrijf Rotterdam faciliteert en de stichting beheert en exploiteert het netwerk.

 

Digitale diensten

Havenbedrijf Rotterdam ondersteunt BND in het realiseren van haar ambities om wifi beschikbaar te maken in de Nederlandse havens en op andere belangrijke locaties voor de binnenvaart. Als pilot wordt er in Rotterdam als eerste wifi aangeboden in twee geselecteerde havenbekkens: de Maashaven en Geulhaven. Bij gebleken succes en gebruik door de binnenvaart wordt gekeken waar uitbreiding van de service wenselijk is.

BND is één van de initiatieven uit het Programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat. De organisatie richt zich onder meer op het leveren van digitale diensten voor de binnenvaart in de vorm van een Binnenvaartnet (Wi-Fi hotspots). Daarnaast werkt BND ook aan het verbeteren van de kwaliteit van mobiel internet.

 

Abonnement

Wifi is in de Rotterdamse haven beschikbaar via www.binnenvaartnet.nl. Gebruikers kunnen op die site ook direct abonneren. Op de website is een overzicht te vinden van alle andere wifi-locaties voor de binnenvaart.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -