CTU Flevokust is alvast begonnen

0

CTU Flevokust is alvast van start gegaan. Het bedrijf slaat containers op en over uit de regio Flevoland. Hiervoor maakt het gebruik van de tijdelijke terminal van Flevokust op het terrein van de Maxima-centrale in Lelystad. Eind 2017 is de definitieve locatie van de Flevolandse overslaghaven, even verderop, klaar.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is verheugd over de goede samenwerking met CTU en de Maxima-centrale van Engie. “Het is een goede zaak voor alle partijen dat CTU nu van start kan op de tijdelijke locatie bij de Maxima-centrale. Door deze samenwerking kunnen ondernemers uit de regio al voor de start van de definitieve haven profiteren van de containerterminal.”

 

Flevokust

Flevokust is een nieuwe multimodale overslaghaven met containerterminal en bedrijventerrein ten noorden van Lelystad. CTU, onderdeel van de Theo Pouw Groep uit Utrecht, wordt exploitant van de containerterminal. Het bedrijf had al twee inland terminals: CTU Utrecht aan het Amsterdam-Rijnkanaal en CTU Rivierenland in Tiel.

 

foto: Gedeputeerde Jan-Nico Appelman, Etienne Morriën en Theo Pouw van de Theo Pouw Groep  op de tijdelijke overslaglocatie bij de Maxima-centrale.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.