- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe sluisdeur Limmel beschadigd tijdens transport

Nieuwe sluisdeur Limmel beschadigd tijdens transport

- Advertentie -

Delen

De plaatsing van de hefdeur in de torens van de hoogwaterkering bij Limmel ging zondag 25 september niet door. De nieuwe hefdeur raakte onderweg namelijk beschadig: het transportschip voer donderdag 23 september tegen de Scharbergbrug bij Elsloo.

De hefdeur was bestemd voor de nieuwe hoogwaterkering bij Limmel, die het achterland in Zuid-Limburg beschermt tegen hoogwater in de Maas. De stalen hefdeur werd per binnenschip vervoerd van het Belgische Genk naar de Beatrixhaven in Maastricht. Bij Born en Berg aan de Maas passeerde het schip nog succesvol twee bruggen maar bij de Scharbergbrug in Elsloo ging het door onbekende oorzaak mis. Het schip raakte de brug en de hefdeur bechadigde daarbij.

Bij het ongeval viel een bemanningslid in het water. Hij kon op eigen kracht de oever van het Julianakanaal bereiken maar was wel gewond. In het ziekenhuis in Geleen ishij onderzocht. De oorzaak van de aanvaring wordt onderzocht.

Een nieuwe datum voor de plaatsing van de hefdeur is nog niet bekend. De schade aan de hefdeur e de benodigde tijd voor herstel moeten eerst worden bestudeerd.

 

tekst: Noud van der Zee
foto: De keersluis in aanbouw

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -