- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKooyhaven ligt nu aan Noord-Hollandskanaal

Kooyhaven ligt nu aan Noord-Hollandskanaal

- Advertentie -

Delen

Op 15 september is Kooyhaven officieel in verbinding gebracht met het Noord-Hollandskanaal. Algemeen directeur Jacoba Bolderheij van NV Port of Den Helder groef de laatste kuubs weg (foto). Daarbij waren directeur Gebiedsontwikkeling Ronald Dirksen van Dura Vermeer en algemeen directeur Jan-Mark van Mastwijk van De Vries & Van de Wiel aanwezig, net als de wethouders Theo Meskers (Hollands-Kroon) en Edwin Krijns (Den Helder) en diverse genodigden.

De aanleg van Kooyhaven in Den Helder is in volle gang. Dankzij de realisatie van deze verbeterde verbinding met het achterland krijgt de logistieke capaciteit van het haventerrein in Den Helder een impuls. Jan-Mark van Mastwijk van De Vries & Van de Wiel: “De afgelopen maanden is door de aannemingscombinatie veel werk verzet. De voormalige dijk langs het Noord-Hollandskanaal is ontmanteld. Ter plaatse van de voormalige dijk en om de nieuwe insteekhaven met een openbare kade is het kabel- en leidingtracé over een lengte van 1.250 meter verlegd. Er is met 110.000 m3 zand en erosieklasse 1/2 klei een nieuwe waterveilige dijk om 16 hectare bedrijventerrein aangelegd.”

 

Binnenvaart

Jacoba Bolderheij van NV Port of Den Helder: “De oplevering van Kooyhaven komt nu snel in zicht en is een mijlpaal in de ontwikkeling van Port of Den Helder. Dankzij de realisatie van de verbinding met het Noord-Hollandskanaal is onze logistieke offshore-haven straks ook te bevoorraden via binnenvaarttransport. Door deze verbinding met het achterland kan de gehele regio beter worden gefaciliteerd en biedt het ruimte voor meer bedrijvigheid.”

De oplevering is gepland in november. De laatste fase van de ontwikkeling is het ontgraven van de insteekhaven (20.000 m3) en de langshaven (18.000 m3).

 

Kooyhaven

Kooyhaven is gelegen ten zuiden van de N99 en ten oosten van de N9 op het grondgebied van gemeente Hollands Kroon. Afgelopen januari werd gestart met de aanleg. Naar verwachting is over twee maanden de openbare kade operationeel en zijn de eerste 5 hectare van het bedrijventerrein beschikbaar.

Kooyhaven is bedoeld voor haven- of watergebonden bedrijven binnen de supply chain. Kooyhaven biedt daarnaast ruimte voor andere sectoren die van de ligging en havenfaciliteiten kunnen profiteren, zoals jachtbouw en agri-business.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -